Fredag 23 Apr
Stockholm

(MED): Stryp all finansiering av Stockholm Pride

Den 4 augusti äger pridepraraden rum i Stockholm
Erik Rantzow anser att inga skattepengar ska gå till ett arrangemang där åsiktsfriheten för vissa sexuella minoritetsgrupper hotas. Foto: Privat & Erik Simander TT/TT

Erik Rantzow: "Även homosexuella har rätt till åsiktsfrihet och det är då orimligt att skattepengar i mångmiljonklassen går till ett arrangemang som på det här sättet utestänger homosexuella med frihetligt borgerliga åsikter"

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Vi medborgare ska inte genom skattsedeln finansiera åsiktsförtryck riktat mot homosexuella. Beskedet från Stockholm Pride att Medborgerlig Samling, det enda partiet med en öppet homosexuell partiledare, är portat att ställa upp tillsammans med andra partier under prideveckan måste därför få kännbara konsekvenser. 

Även homosexuella har rätt till åsiktsfrihet och det är då orimligt att skattepengar i mångmiljonklassen går till ett arrangemang som på det här sättet utestänger homosexuella med frihetligt borgerliga åsikter. 

Vi kräver att huvudsponsorn Stockholm Stad nu omedelbart fryser alla bidrag till Stockholm Pride. Dessutom borde kommunen omgående tillsammans med polisen omvärdera Stockholm Prides tillstånd att uppta kommunal mark för sitt arrangemang.

Efter gårdagens besked går tongångarna höga på sociala medier. Många homosexuella med borgerliga värderingar eller andra som ifrågasätter identitetspolitikens åsiktskorridor och står upp för det fria ordet undrar var det nu finns en pridefestival som inkluderar och behandlar även oss som jämlikar?

Beslutet att utestänga Medborgerlig Samling på grund av fel ”värdegrund” tar vi som ett personligt angrepp mot vår och andras rätt att oavsett sexuell läggning få uttrycka vilka politiska åsikter vi vill. En sexuell läggning är inget politiskt ställningstagande. 

Att få fira fri kärlek, försvara tolerans och leva av vår svenska, inkluderande, demokrati i regnbågens alla färger om man så vill borde vara allas rätt oavsett sexuell läggning och politisk tillhörighet. 

Det styrelsen för Stockholm Pride bevisar och cementerar är HBTQ-rörelsens skadliga vänstervridning. Den är förtryckande mot killar och tjejer som inte i alla sammanhang delar just deras politiska agenda. Återigen är det inte längre likheten i olikheterna eller gemenskapen i kampen för HBTQ-personers rättigheter som är det primära för vänstern att förenas i. Det viktiga tycks vara att dela deras världsbild.

Det som tidigare smugit sig på sker nu helt öppet. Yttrandefriheten stryps inom ramen för trånga åsiktskorridorer där den som inte anses passa in i en luddigt formulerad "värdegrund" stängs ute. Menings-och åsiktsutbytet uteblir. Den som avviker från det som man förväntas tycka stängs ute, eller rent av mobbas. Plötsligt är andra värden inte längre någonting värt. 

Striden om ett öppet Sverige där åsikter och meningsskiljaktigheter får dryftas och utmanas men där vi samtidigt kan enas i sådant vi är överens om och tillsammans bottnar i står här och nu. 

Stockholm Prides beslut att utestänga hundratusentals frihetligt borgerliga pridebesökare är oerhört allvarligt och kan inte passera obemärkt. 

Politiska åsikter om än långt ifrån sådant som rör HBTQ-personers rättigheter och som inte faller Stockholm Pride på läppen stängs nu ute, och plötsligt är inte värdet att fira och uttrycka kärlek till varandra och vår demokrati längre någonting värt. 

Istället ska homosexuella och andra delas upp i dom som passar in i mallen och dom som inte gör det. I dom som är "bra bögar" och dom som inte är det. 

Vi menar att inga skattepengar ska gå till ett arrangemang som detta, särskilt inte om åsiktsfriheten för vissa sexuella minoritetsgrupper samtidigt hotas av arrangörerna själva. Så är det nu i fallet Stockholm Pride.

Därför kräver vi att de mångmiljonbelopp som pumpas in från huvudsponsorn Stockholm Stad och från en rad statliga myndigheter och företag omedelbart stoppas.

Dessutom ska inte kommunal mark upplåtas åt en organisation som på detta hänsynslösa sätt åsiktsförtrycker en sexuell minoritet.

Erik Rantzow (MED),
Riksdagskandidat Medborgerlig Samling

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela