Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kevin Torssell: "Därför ska du inte gå på Pride"

- 31/07/2018, 14:04
Den 4:e augusti går Europride-paraden av stapeln.

Kevin Torssell anser att ens deltagande i Pridefestivalen gör mer skada än nytta.

Privat & Erik Nylander TT

Kevin Torssell: "Pride-paraden är inte vad den brukade vara. Den handlade om att marschera för HBT-rättigheter i en tid då de var knapphändiga. I dag har det snarare tagit formen av ett sexparty"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det är juli och vi närmar oss Stockholm Pride med stormsteg. Flera kontroverser har redan stigit till ytan, så som att Medborgerlig Samling, det enda politiska partiet med en homosexuell partiledare, inte är välkomna att delta för att de har fel åsikter, eller att två personer i ledningen för Stockholm Pride inte för länge sedan fick avgå för att de respektive våldtagit och köpt sex av småbarn. 

I takt med detta vill jag vill berätta för er varför ni inte bör gå på Pride.

Pride-paraden är inte vad den brukade vara. Den handlade om att marschera för HBT-rättigheter i en tid då de var knapphändiga. I dag har det snarare tagit formen av ett sexparty för perversa män och kvinnor som vill gå omkring i läder med rumpan bar, nakna, eller till och med ha sex på allmän plats. 

Detta, som i vanliga fall skulle stoppas av ordningsvakter eller poliser, anses vara fullständigt accepterat då det handlar om HBT-personer, och håller en ej med kallas en för homofob. Jag ser det som problematiskt att Stockholm Pride gör allt i sin makt för att få HBT att handla om sex, inte om kärlek.

Stockholm Pride är sexistiskt. Ni kanske har märkt att det är ett evinnerligt fokus på manlig sexualitet, inte lika mycket på kvinnlig. Jag såg för något år sedan reklam till Pride som löd att ”det är alltid roligare på herrtoaletten”, och så tecknades två män ingå i oralsex på en herrtoalett. Det är inte endast vulgärt, det är chockerande sexistiskt.

Pride är elitiskt. Om en vill vara med alla dagar i Pride är den absolut billigaste biljetten för de mellan 15-17 år och den ligger på 450 kronor i år. En hutlös siffra att kräva av 15-åringar. Nästan halva deras studiebidrag. Pride verkar inte intresserad av att vara en folkfest som de påstår.

I slutändan vill jag säga till er som planerar att gå på Pride att ni inte gör någon nytta genom att gå Pride. Tvärtom, ni gör skada. 

Att Pride uppmuntras till att fortsätta som de gör med sin sexism, vulgaritet och elitism leder inte till förbättringar för HBT-personer. Nej, det leder endast till skada.

Kevin Torssell,
Studerande