Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungsvenskarna: Systrarna Parnevik – ni vilseleder er egna publik

- 03/08/2018, 15:07 -

Ungsvenskarna: "Ni bor i fina villor i Florida och Stockholm och det är jättebra. Det betyder ni är priviligierade​​ och jag är glad för er skull. Men här i Sverige har de flesta ett vanligt arbete och folk sliter för att få ekonomin att gå ihop"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Denna video är en replik till Peg och Penny Parneviks uttalande i deras podcast "Pillowtalk". Läs mer om det uttalandet här

Nedan följer videorepliken i textformat.

Först och främst säger ni jättebra saker om vår politik kring djurskyddslagstiftningen. Vi tycker om djur och vi tycker att de som skadar djur ska straffas riktigt hårt och det är bra.

Lika så alla som begår våldtäkt. Oavsett, när, var eller hur. Även dom ska sitta riktigt långt inne i fängelset och det tror jag ni instämmer med till fullo.

Ni bor i fina villor i Florida och Stockholm och det är jättebra. Det betyder ni är priviligierade och jag är glad för er skull. Men här i Sverige har de flesta ett vanligt arbete och folk sliter för att få ekonomin att gå ihop. 

Jag är själv uppväxt i Uppsala, i Gottsunda delvis. Där det finns en annan verklighet. 

Där det finns en verklighet att unga flickor under 18 könsstympas. Där det finns en verklighet att unga flickor och pojkar tvingas giftas bort av sina föräldrar. Där det finns en verklighet där tjejer och kvinnor inte kan gå ut på stan själva utan att ha en lång klänning på sig.

Det är sjukt egentligen, sånt ska inte finnas i Sverige. Sånt ska inte finnas någonstans i hela världen, eller hur? Tyvärr så tar ni inte upp sånt. Tyvärr så tar ni upp konstiga saker, invektiv om oss fastän vi bara är vanliga personer. 

Vi är tusentals ungdomar i partiet som vill ha ett bättre Sverige. Ett Sverige utan förtryck av kvinnor, ett Sverige utan gruppvåldtäkter och det tror jag att ni håller med oss om!

Bra att ni kommer upp med inrikespolitik. Dåligt att ni tar till med sådana här fula trick för att, egentligen, vilseleda er egna publik. Det är ganska tragiskt.

Jag hoppas att ni kommer ut, träffar lite vanliga svenskar och lämnar er lilla fina bubbla. Så ska ni se hur det verkligen kan vara här i Sverige.

Haroon Bayani,
talesperson för vård- och omsorgspolitiska frågor Ungsvenskarna