Den 9 september är det val i Sverige.
Rami Mohammad anser att SD, i sin roll som vågmästare, gör det surt för Sveriges befolkning. - Foto: Privat / Henrik Montgomery TT

"SD vinner röster på att göra det surt för svenskarna"

Rami Mohammad: "När det är dags att rösta och du känner missnöje med regeringen tänk då ”kan det vara vågmäststarpartiet som ligger bakom mitt missnöje?" Det blir ganska klart varför SD gör som de gör i sin roll som vågmästare"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Länge har man talat om Sverigedemokraterna som ett rasistiskt parti fullt med representanter som inte precis hållit tillbaka sina åsikter om folk med annan etnisk bakgrund än sin egen, särskilt folk ifrån Mellanöstern och muslimer.

Debatten huruvida Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti eller ej börjar bli tröttsam tycker många som jag möter i min vardag. 

Jag vill med denna text prata om Åkessons SD, fast jag vill än mer adressera varför det är en strategi för dem att agera som opposition och hur deras roll som vågmästare gör så deras röst är avgörande i en riksdag där alliansen och de rödgröna glider längre och längre bort ifrån varandra och att möjligheterna till ett samarbete över blocken snart är en historisk term. 

Bilden av SD som ett enfrågeparti är svår att ta bort från tankevärlden men de är faktiskt med och röstar på andra frågor i riksdagen än integration och migrationsfrågor. Med rösta menar jag främst röstar ner, det vill säga röstar emot regeringens förslag när de försöker skapa förändringar som folket reagerat negativt på. 

Detta fenomen är inte konstigt då de agerar både som opposition och vågmästare men man kan inte sluta ställa sig frågan ”är det rätt att förstöra för Sverige när man är Sverigevän". Ja, förstöra. Ni läste rätt!

De röstar emot förslag som folket och media ofta talar om som skandaler de röstar emot försök att göra ändring i misslyckad politik. Detta gjorde de när alliansen satt som regering och detta gör de även idag. SD vinner på detta då de är ett missnöjesparti som många röstar på då de känner att de parti som de röstat på innan svikit dem i de frågor som gynnar dem. 

I en kort intervju hörde jag Åkesson säga något i stil med ”nu har Lövfen och Co haft fyra år på sig att göra bättring men inte gjort något", vet man då inte vad som händer i riksdagen så är det lätt att gå på denna lögn. 

Det är inte konstigt att det inte blir någon bättring när SD röstar ner alla förslag. Det blir ganska komiskt när de talar om hur förfärligt vinster i välfärden är men röstar ner förslag att stoppa dem. Det blir ganska komiskt när de talar om utländska arbetare som tar jobben när de röstar emot förslag att varje arbetare utländsk som svensk ska innefattas av samma kollektivavtal och få lika löner för lika arbete. 

Ja listan är lång på förslag som SD röstar ner trots att de går ut och talar om dessa frågor som något som de vill göra förbättringar inom.

Med detta sagt. När det är dags att rösta och du känner ett missnöje med regeringen tänk då: ”kan det vara vågmäststarpartiet som ligger bakom mitt missnöje?" Det blir ganska klart varför SD gör som de gör i sin roll som vågmästare. De vinner fler röster på att göra livet surt för svenskarna och förvandlar då många till sverigevänner. 

Sverigevän? Vad är egentligen en Sverige vän? Är det en som vill särbehandla folk med utländsk bakgrund så att möjligheterna för en med "helsvenska" rötter ska öka? Eller är man Sverigevän när man hand i hand med alla i landet där man bor faktiskt försöker lösa de konflikter och problem som gör mångas vardag lite svårare?

Jag vill önska och hoppas att alla valde de andra alternativet men jag är inte så säker längre. Rädslan att mitt svenska pass ska vara min garanti på att Sverige är mitt hem för alltid börjar glida längre och längre bort. Men jag vet en sak och det är att jag alltid förblir en Sverigevän .

Rami Mohammad,
Samhällsdebattör

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.