Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungsvenskarna: "SD kommer i alla lägen rösta för ett bättre Sverige"

- 08/08/2018, 16:39
Den 9 september är det riksdagsval.

Ungsvenskarna ger en replik till Rami Mohammads debattartikel (8/8-18)

Privat / Nyheter24 / Jessica Gow TT

REPLIK. Ungsvenskarna: "Om vi röstar ner ett förslag röstar vi ner det för att det är ett dåligt förslag, inte för att vi tycker det är kul att trycka på nej-knappen"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Som opposition och vågmästare får man ofta göra svåra överväganden och prioriteringar - ofta sådana som man varken anser gynna befolkningen eller som fullt ut ligger i linje med den egna politiken. 

I sin debattartikel “SD vinner röster på att göra det surt för svenskarna” anklagar Rami Mohammad Sverigedemokraterna för att rösta ner regeringens förslag för att medvetet missgynna landets befolkning. Skribenten verkar dock totalt ha missförstått vad en vågmästarroll innebär och kommer med en rad förvirrade analyser baserat på väldigt bristande samhällspolitiska kunskaper.

Det största misstaget Rami Mohammad gör i sin artikel är att anta att Sverigedemokraterna har det avgörande valet mellan bra och dålig politik. Så är dock inte fallet. Som ensamt mittenparti måste Sverigedemokraterna välja mellan riktigt dålig och dålig politik.

“Det är inte konstigt att det inte blir någon bättring när SD röstar ner alla förslag” skriver Mohammad i sin artikel. Vi skulle snarare, när vi nu ändå pratar i så förenklade termer säga att det inte är så konstigt att det inte blir någon bättring när regeringen lägger dåliga förslag. Det finns tillfällen då vi röstat för regeringens förslag, till exempel rörande höjt minimistraff för grov misshandel och skärpningar av straffskalorna för brott mot lagen med förbud mot könsstympning av kvinnor.

Det är även väldigt märkligt att Mohammad väljer att peka på just oss som ansvariga för att regeringen inte får genomslag för sin politik då det i själva verket är just Sverigedemokraterna som öppnat för dialog med samtliga riksdagspartier. 

Vid omröstningar måste man som vågmästare överväga alla delar av ett förslag för att på så sätt komma fram till vilket alternativ man anser är minst skadligt för Sverige. Att övriga partier hellre väljer att använda Sveriges riksdag som sin privata lekstuga istället för att föra en vuxen dialog är inte Sverigedemokraterna fel.

Om vi röstar ner ett förslag röstar vi ner det för att det är ett dåligt förslag, inte för att vi tycker det är kul att trycka på nej-knappen. Jimmie Åkesson har sedan länge sagt att han är villig att samtala om viktiga frågor för att kompromissa fram ett förslag som båda parter kan tänka sig rösta på. Det är självklart inte konstigt att som ett så pass stort parti ställa sådana krav. 

Avslutningsvis sammanfattar Mohammad sin artikel med några krokodiltårar och snyftretorik av högsta rang. Sverigedemokraterna bedriver inte och kommer aldrig att bedriva politik som verkar för att utvisa laglydiga medborgare. Detta vet ju såklart Mohammad redan om men väljer att spela på läsarnas känslor genom att förvränga och ljuga om vår politik.

Sverigedemokraterna kommer i alla lägen rösta för ett bättre Sverige för alla men för att detta ska vara möjligt krävs kommunikation och samarbete mellan partierna. Vi kommer alltid att vara öppna för dialog och välkomnar framtida samarbeten, för att tillsammans göra Sverige bättre.

Simon Lindbäck,
Ungsvenskarna

Hilda Frick,
Ungsvenskarna