Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Blir bra politik dålig för att regeringen lägger fram den?"

- 09/08/2018, 15:12 -
Den 9 september hålls det val i Sverige.

Rami Mohammad i en slutreplik till Ungsvenskarna.

Rami Mohammad / Nyheter24 / Vilhelm Stokstad TT

SLUTREPLIK. Rami Mohammad: "SD var emot vinster i välfärden men de var även snabba på att trycka på NEJ-knappen när regeringen lade fram förslag som skulle förbjuda vinster i välfärden. Varför?"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Detta är en slutreplik till Ungsvenskarnas replik (8/8-2018). Här kan du läsa ursprungsartikeln.

Ungsvenskarnas svar på min artikel kan inte ha varit så värst genomtänkt. Spelar ungsvenskarna nu igen på folkets ovilja att faktiskt göra research på samma sätt som moderpartiet SD gör för att ta reda på sanningar, så som att SD röstar ner förslag som de själv påstått är bra politik. Varför röstar man emot bra politik i så fall?  

Jag vill även uppmana mina läsare att ta steget längre och göra researchen i denna fråga. Kan det vara som jag skrev tidigare att de gör det för att skapa missnöje bland folket för den sittande regeringen då detta gynnar dem som de missnöjesparti de faktiskt är. 

Ungsvenskarna skriver i sitt svar att SD står mellan riktigt dålig och dålig politik men detta som de själv kallar för dålig politik kallade de för bra politik strax innan det lades fram av regeringen. De skriver även att SD sitter som ensamt mittenparti. Menar de i mitten som vågmästare eller som mitten mellan höger och vänster?  

SD brukade tala om arbetarnas fackliga rättigheter de pratade till exempel öppet om hur viktig roll kollektivavtalen har vid offentliga upphandlingar och i sitt partiprogram står det tydligt att SD tycker att det skal vara lönsamt att arbeta. 

Sedan fortsätter de med att prata om sänkt skatt för arbetare men de var snabba med att trycka på NEJ-knappen när regeringen faktiskt gick på samma linje som SD i denna fråga, varför? Min fråga är, eftersom ni  själv i ert svar på min artikel, skriver att det inte är så konstigt att det inte blir ändring när regeringen lägger dåliga förslag: var detta också dåligt förslag? 

Eller var det bra politik som blev dålig för att sittande regering lade fram förslaget? Hur är det lönsamt för mig som arbetare att sänka min skatt men sedan göra det möjligt för arbetsgivaren att sänka min lön? Och hur är detta beteendet som vågmästare ett Sverigevänligt beteende och ett vuxet beteende? 

På tal om att andra riksdagspartier använder Sveriges riksdag som sin privata lekstuga. Hur är det att föra en vuxen dialog när man själv svänger så plötsligt i sin politik hela tiden och röstar emot sina egna förslag?

Ungsvenskarna pratar som om att det endast är SD som överväger alla delar i förslagen som läggs fram och som om andra etablerade partier med mångårig erfarenhet och som suttit betydligt längre än SD i riksdagen inte tänker sig för alls. 

SD var emot vinster i välfärden men de var även snabba på att trycka på NEJ-knappen när regeringen lade fram förslag som skulle förbjuda vinster i välfärden. Återigen VARFÖR? Samma sak där, bra politik som plötsligt blir dålig i SD:s ögon. 

Här kommer lite punkter på saker som SD röstat emot:

  • Röstat emot höjd A-kassa
  • Mot avdragsgill fackavgift
  • Mot nollvision om dödsolyckor i arbete.
  • Mot att visstidsanställda efter 5 år får heltids anställning
  • Mot att ställa krav enligt kollektivavtal vid offentlig upphandling
  • Mot Nationell rättighet för utsatta kvinnor
  • Röstade mot stopp för vinster i välfärden

Jag vill avsluta med att svara på detta som ni skrev: ”Avslutningsvis sammanfattar Mohammed sin artikel med några krokodiltårar och snyft retorik av högsta rang. Sverige demokraterna bedriver inte och kommer aldrig att bedriva politik som verkar för att utvisa laglydiga medborgare”.

Menar Ungsvenskarna här att jag och mina svenskfödda barn riskerar att särbehandlas från andra svenskar baserat på vårt utseende och namn genom att utvisas ifall vi begår en tabbe i livet som leder till åtal? 

I så fall har jag inte helt fel i denna frågan. Särbehandling baserad på etnicitet kallas för rasism i hela världen förutom i SD:s. Jag är svensk och skall straffas som en svensk ifall jag begår ett brott. 

Ni avgör inte vad jag är och kommer aldrig att göra det. Med detta sagt vill jag tillägga at jag aldrig begått något allvarligt brott och att jag  kommer att fostra mina barn till att alltid verka för ett bättre Sverige.

Rami Mohammad,
Samhällsdebattör