Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungsvenskarna: "M har gjort allt för att behålla S, MP & V vid makten"

- 22/08/2018, 13:39 -
Den 9 september hålls det val i Sverige.

Ungsvenskarna i en replik till MUF:s debattartikel 22/8.

Ungsvenskarna / Magnus Hjalmarsson Niedeman SvD/TT

REPLIK. Tobias Andersson, Ungsvenskarna: "Gång efter gång har vi gett M och Alliansen möjligheten att sänka det socialdemokratiska styret men de har genomgående avstått"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

MUF:s ordförande Benjamin Dousa hade idag lyckats hitta på hela ”5 anledningar till att rösta på M istället för SD”. Till en början kan konstaterats att de hundratals gamla moderater som jag genom åren träffat på olika SD-tillställningar har kunnat lista betydligt fler anledningar än fem på varför de valt att göra det motsatta.

De faktiska ”anledningarna” är i hög utsträckning samma gamla visa som vi brukar höra från de moderater som aktivt försöker övertyga sig själva om att gå emot sin instinkt och stanna i Moderaterna.

Först ut är ”motstånd” mot EU och Nato. Att motsätta sig att en majoritet av besluten vi fattar här i Sverige är direkt påverkade av tidigare fattade beslut av icke valda byråkrater i Bryssel är för mig en självklarhet för alla som står bakom demokrati och önskar att beslut ska fattas så nära folket som möjligt. Att dessutom motsätta sig att ingå i en kärnvapenallians med den islamistiska diktaturen Turkiet som fängslar sin opposition känns också som ett rimligt ställningstagande.

Däremot är vi tydliga med att vi önskar se en folkomröstning om både EU-, och Nato-medlemskap. Det motstånd Dousa beskriver handlar med andra ord om att vi önskar att svenska folket ska få säga sitt om två, för Sverige, viktiga frågor. Att Sverigedemokraterna önskar lyssna på folkets vilja är således två av fem anledningar till att rösta på M istället för SD enligt Dousa.

Därefter kommer lösa påståenden om vår budget, vår inställning till bidrag och att vi vore ett oseriöst parti. I vår höstbudget la vi runt 25 miljarder på att sänka skatten, primärt för låg- och medelinkomsttagare . Vi anser dock att man både kan sänka skatten och värna om de som behöver det genom att säkerställa att pensionärer, sjukskrivna med mera faktiskt får en dräglig tillvaro och lyckas få ekonomin att gå ihop, samt att välfärden ska fungera. Motsätter man sig det är det tydligen skäl att rösta på M istället för SD.

Avslutningsvis skriver Dousa att ”En röst på Sverigedemokraterna behöver inte vara en röst på deras politik”. Läs meningen en gång till. Moderaterna har konsekvent under fyra års tid aktivt arbetat för att en röst på dem inte ska vara en röst på just dem. Gång efter gång har vi gett M och Alliansen möjligheten att sänka det socialdemokratiska styret men de har genomgående avstått. Istället har de gjort allt i sin makt för att behålla Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vid makten medan vi gjort det motsatta.

Sverigedemokraterna är och har varit det enda partiet som i opposition stått upp för sin politik. Jag är dock övertygad om att Dousa är fullt medveten om det och att han skäms för hur hans parti agerat dörrmatta åt Stefan Löfven under fyra år. Det är dock endast en av många anledningar till att rösta på SD istället för M.

Tobias Andersson,
Förbundsordförande Ungsvenskarna