Måndag 27 Jun
Stockholm

SSU: "Därför borde du som överväger SD rösta på S!"

Den 9 september hålls det val i Sverige.
Linus Glanzelius listar några anledningar varför man borde rösta på S istället för SD. Foto: SSU / Henrik Montgomery TT

Linus Glanzelius, SSU: "Det här valet handlar om Sverige ska vara Sverige. Om vi ska hålla ihop eller splittras. Valet är en folkomröstning om svensk välfärd"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag vill vända mig direkt till dig som kan tänka dig att rösta på Sverigedemokraterna den 9 september. Till dig som tänker att vi sossar inte vågar se verkligheten för vad den är.

Jag är uppvuxen i Kärra i Göteborg. Volvoarbetarnas, byggnadsarbetarnas och undersköterskornas stadsdel. På somrarna cyklade vi mellan höghusen och de gula radhusen medan våra föräldrar jobbade. Efter skolan spelade vi innebandy, Counter-Strike, kollade på Fresh Prince i Bel Air och drack alldeles för stark O’boy. Ingen av oss växte upp med något överflöd direkt. Men vi höll ihop.

Du kanske bor i Kärra – eller något annat område med hårt arbetande människor. Jag hör vad du säger när du snackar om välfärden, invandring och kriminalitet. Jag blundar inte för de utmaningar vi står inför. Men jag tror att det finns ett bättre parti för dig än SD.

ETT SAMHÄLLE FÖR DE SOM KÄMPAR. Jag tycker att hårt arbete ska löna sig bättre. SD säger sig stå upp för vanligt folk. Om de verkligen står på arbetarnas sida, varför väljer de då att sänka skatten för de allra rikaste? Varför har de inga problem med att riskkapitalister får tjäna obegränsat med pengar på vår välfärd? Och samtidigt försämra arbetsvillkoren för Volvoarbetare? Om du vill att Sverige ska hålla ihop – och att vanligt slit faktiskt ska löna sig ska du rösta på ett parti som står på arbetarklassens sida.

GEMENSKAP OCH INTEGRATION. Sverige ska inte ta emot fler än vi klarar av att integrera. Samtidigt ska alla svenska medborgare ha samma rättigheter och skyldigheter. För att de som kommit hit ska bli en del av gemenskapen och samhället behöver de lära sig svenska. Därför krävs investeringar i utbildning. Men Sverigedemokraterna har ingen politik för integration och de tycker inte att man kan vara jude, same, iranier eller finsk – och samtidigt vara svensk. Jag vill leva i ett samhälle där vi alla, oavsett bakgrund, känner att vi tillhör samma land. Där vi delar gemensamma värderingar, och känner gemenskap istället för misstankar.

TJEJERS RÄTT TILL SIN EGEN KROPP. Ingen tjej ska behöva gå med nycklarna mellan fingrarna när hon är på väg hem från krogen. Ingen ska begränsas av religiösa konservativa män. Därför har vi infört den mest skärpta sexualbrottslagstiftningen någonsin i Sverige. Men om du vill att tjejer ska kunna känna sig fria och trygga borde du inte rösta på ett parti som vill försämra aborträtten eller ha kvar religiösa friskolor. Du borde rösta på ett parti som står upp mot förtryck – oavsett hur det tar sig uttryck.

HÅRDARE TAG MOT BROTTSLIGHET OCH DESS ORSAKER.
Bilbränder, gängskjutningar och poliser som inte dyker upp. Vi har alla läst rubrikerna. Om samhället ska lyckas stoppa de kriminella som hotar, förstör och sprider oro måste straffen för gängkriminella skärpas. Men samtidigt måste skolresultaten i förortsområden förbättras – annars kommer nästa generation riskera att gå samma öde till mötes. Det går inte att göra om man samtidigt sänker skatten för miljarder. Om du vill ha mindre kriminalitet så rösta på ett parti som är hårda mot både brotten och dess orsaker – inte ett gäng som viftar med järnrör på stan.

Det här valet handlar om Sverige ska vara Sverige. Om vi ska hålla ihop eller splittras. Valet är en folkomröstning om svensk välfärd. Du borde rösta på Socialdemokraterna den 9 september. För att vi är starkare tillsammans!

Linus Glanzelius,
Förbundstyrelseledamot SSU

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.