Måndag 27 Jun
Stockholm

SSU: "Poliser och lärare anställs inte av fler skattesänkningar"

Den 9 september hålls det val i Sverige.
SSU ger replik till Liberalernas debattartikel (30/8-2018). Foto: SSU / Tomas Oneborg SvD/TT

REPLIK. Amalia Rud Pedersen, SSU: "LUF tycker det är rimligt att överklassen ska få subventioner för att rengöra poolen, men orimligt att arbetarklassfamiljer ska kunna umgås mer med sina barn"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Denna debattartikel är en replik på "Liberalerna: "Socialdemokraternas slöseri vet inga gränser""(30/8-2018).

En sak har blivit tydlig i valrörelsen. Svensk höger är mer ekonomiskt höger än på väldigt länge. Skattesänkningar är viktigare än allt annat. De allra rikaste männen, Liberalerna vill avskaffa värnskatten vilket skulle ge män dubbelt så mycket som kvinnor, måste få sänkt skatt till varje pris. 

Därför är det ironiskt när liberaler gnäller på förslag som skulle ge föräldrar mer välbehövlig tid med sina barn – med argumentet att sjukvården, polisen och skolan behöver mer resurser.

Vi uppskattar det sena uppvaknandet om behoven i välfärden. Det är just därför Socialdemokraterna går till val på att satsa på fler anställda inom vården, fler poliser och fler vuxna i skolan – istället för att sänka skatten för de som redan har mest. 

För en sak är säker: poliser, lärare och undersköterskor anställs inte av stora skattesänkningar.

Det är också intressant att se vilka strider Liberalerna väljer att ta. Liberaler sparkar aldrig uppåt, bara nedåt. Jag har aldrig sett de skriva en debattartikel om vilket slöseri det är med skatteflykt på 40 miljarder, vinster i välfärden på 5 miljarder för våra gemensamma skattepengar eller misslyckade privatiseringar.

För Liberalerna är det rimligt att överklassen ska få subventioner för att rengöra poolen, men orimligt att arbetarklassfamiljer ska kunna umgås mer med sina barn. 

Det är tydligt att högern inte står på vanligt folks sida. Rösta istället på Socialdemokraterna den 9:e september – för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige för alla.

Amalia Rud Pedersen,
ordförande SSU Göteborg


Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.