Lördag 28 Maj
Stockholm

Emma Watson

Den brittiska skådisen Emma Watson föddes i Paris den 15 april 1990. I Paris bodde hon tills hon var fem år. Trots sin franska uppväxt har hon uttalat sig om att hennes franska inte längre är i samma nivå som den var tidigare.


Hon fick sitt genombrott i den första Harry Potter filmer “Harry Potter och den vises sten” som karaktären Hermonie. Hon kom i kontakt med filmen genom hennes teaterlärare efter att ha spelat i ett flertal skolpjäser. Harry Potter var hennes första professionella skådisroll.


Emma Watson känd feminist


Efter Harry Potter har Emma Watson spelat i bland annat “Perks of being a wallflower” och Disneys nyproduktion av “Skönheten & Odjuret”. Hon har även tagit en kandidatexamen från Brown University i engelsk litteratur och är ambassadör för FN. På FN var hon med och lanserade kampanjen HeForShe som vill öka mäns kamp för feminism.


Hon är uttalad feminist och uttalar sig ofta kring frågor om respekt och ojämnställd lön. Hon har publikt blivit kritiserad för ett tidningsomslag där hennes bröst visades då det inte ansågs feministiskt varav hon argumenterade att feminism “is not a stick with which to beat other women". Hon säger även att feminism handlar om frihet, frigörelse och jämställdhet och att hennes bröst inte har något med det att göra.

Nedan hittar du alla våra senaste nyheter om Emma Watson!

Visa resten ↓