Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling, med förkortning MED, bildades 2014, då under namnet Borgerlig Framtid (BF) och är ett svenskt politiskt parti.


Partiordförande för partiet är Ilan Sadé.
Partiet beskriver sig som ett liberalkonservativt parti. Det betyder att de grundar sina tankar om hur samhället bör se ut från två stora idétraditioner: liberalismen och konservatismen. Medborgerlig Samling förenar en liberal syn på individens rättigheter och den ekonomiska politiken med en konservativ syn på samhället, kulturen och långsiktig hållbarhet.


Ledorden för det nystartade blå-gröna partiet är säkerhet, trygghet och hållbarhet. 
I mars 2018 meddelade nöjesprofilen Alexander Bard att han gått med i partiet. Även författaren och krönikören Katerina Janouch tillkännagav att hon ställer upp som kandidat på partiets riksdagslista. 
Partibeteckningen MED, är sedan våren 2017 registrerad för alla val hos Valmyndigheten. 

28 Feb, 10:37
Efter att fått problem med myndigheter i Gibraltar har politikerns kryptobolag fallit ner i en ekonomisk avgrund. Men vd:n slår ifrån sig.
18 Jul 2023, 11:40
Det ser ut som att Sölvesborgs invånare får gå till valurnorna för att rösta om kommunalrådets lön. Den SD-ledda oppositionen har nu samlat in tillräckligt många namnunderskrifter, rapporterar SVT Blekinge.
8 Sep 2018, 14:07
Medborgerlig Samling: "Att färre personer antas till polisutbildningen och fler poliser hoppar av sina jobb för att helt byta yrke är ett stort samhällsproblem. Finns det en möjlighet att vända den utvecklingen? Något måste förändras"
22 Aug 2018, 13:17
Medborgerlig Samling: "Det räcker inte med övertygelse och goda föresatser. Politiska beslut måste väga in vad som är genomförbart och vilka effekterna blir, såväl i Sverige som globalt"
7 Aug 2018, 10:18
Medborgerlig Samling: "Det är helt avgörande att rättsväsendet utan andra hänsyn än vad som framkommer i svensk lag tillåts utföra sitt arbete utan politisk inblandning"
2 Aug 2018, 10:28
En polis från Stockholm syns nu på bussar i Stockholm. Men det är inte för att göra reklam för polisen utan istället är det en kampanjreklam för Medborgerlig samling. Polisen på bilden kandiderar nämligen för partiet.
6 Jul 2018, 18:07
Josefin Utas (MED): "Hur det ser ut idag i Sverige är inte ett resultat av slumpen. Det är i allra högsta grad en konsekvens av de politiska beslut som tagits de senaste årtiondena"
22 Jun 2018, 17:20
I veckan delade det svenska partiet Medborgerlig Samling i Järfälla ett nazistisk mordhot mot andra politiker på sin Facebooksida. Bland annat mot Gudrun Schyman och Carmen Blanco Valer, som båda är från feministiskt initiativ.
12 Jun 2018, 10:12
Josefin Utas och Per Lindström (MED): "Det är dags att stå upp för vår yttrandefrihet och allas rätt att använda satiren. Det uppenbara missbruket av lagen mot hets mot folkgrupp måste stoppas"
26 Maj 2018, 17:09
Medborgerlig samling: "Sverige ligger på en skyhög nivå internationellt sett när det gäller sexualbrott och de mycket råa gruppvåldtäkter som rapporterats de senaste åren är en ny brottskategori som inte kan förklaras av anmälningsbenägenhet"
10 Maj 2018, 10:12
I nya avsnittet av 24Frågor går mångsysslaren Alexander Bard till hård attack mot regeringen och Miljöpartiet.
25 Apr 2018, 09:55
Josefin Utas och Rurik Holmberg, (MED): "Ett upplyst samhälle som präglas av en strävan till ständiga förbättringar måste se yttrandefriheten som något grundläggande och som till varje pris måste bevaras"
20 Mar 2018, 22:55
Under tisdagen gick Alexander Bard ut med att han har gått med i Medborgerlig Samling. Men frågan är vilka det är, och vad det nystartade partiet står för? Här är allt du behöver veta om partiet.
25 Nov 2016, 13:27
Medborgerlig Samling: Med tanke på Pisa-resultaten har Fridolin många viktiga uppgifter. Att räkna kön är dock inte en av dem.
1