Alexander Bard och Miljöpartiets båda språkrör.
Alexander Bard. - Foto: TT

Alexander Bard attackerar regeringen: "Mp har gjort ett pissjobb"

I nya avsnittet av 24Frågor går mångsysslaren Alexander Bard till hård attack mot regeringen och Miljöpartiet.


Han är inte direkt för att ha silkeshandskarna på sig när han uttalar sig. I nästan 30 år har Alexander Bard, 57, varit en av Sveriges mest kontroversiella och högljudda röster. Under åren har han varit allt från filosof till tv-kändis, allt från popstjärna till satanistpräst. 

Nu har han blivit politisk aktiv igen, den här gången i det nystartade partiet Medborgerlig samling.

– Jag är intresserad av stora visioner, där tycker jag att Medborgerlig samling är outstanding, säger Alexander Bard i nya avsnittet av podden 24Frågor

Medborgerlig samling är ett av de små partier som hoppas på att komma in i riksdagen i höstens val. Bard har inte mycket till övers för de partier som sitter i riksdagen nu, även om han gillar Centerpartiet. 

– Av riksdagspartierna tycker jag Annie Lööf slår alla andra med hästlängder med sin vision. Jag kan också förstå att visa tycker Jimmie Åkesson är bättre än de andra, han har en linje som han kör på. Det jag inte köper med Sverigedemokraterna är att de försöker rädda  en politik som inte kommer gå att rädda och att de bygger mycket av sin politik på rädslan för det främmande. Det ställer jag inte upp på, säger Alexander Bard. 

Åkesson har ju beskrivit Stefan Löfven som en snäll man som inte borde vara statsminister, håller du med om det?

– Ja. Löfven är säkert en trevlig prick privat men han har ingen ideologisk övertygelse. Han är en opportunist som hoppar hit och dit.

Vad tycker du om regeringen överlag?

– Det har inte funkat överhuvudtaget. Jag är jättemissnöjd med den här regeringen, jag tycker den är usel. Miljöpartiet har gjort ett pissjobb. Jag vill rädda miljön, men Miljöpartiets politik har varit kontraproduktiv, säger Alexander Bard, som kallar Socialdemokraterna för ett maktparti. Han riktar också en känga åt hur partierna finansierar sin verksamhet. 

– Jag tycker partistöden är åt helvete. Politiska partier ska inte skattepengar för att bedriva verksamhet, det bevisar bara hur svaga de är. Det visar hur totalt korrupt politiken har blivit. Partistödet ska bort, säger Bard i podden. 

Lyssna på hela intervjun med Alexander Bard på iTunes, på Acast eller sök på 24Frågor i din poddapp.

/
/
/
Gillar du Miljöpartiet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.