Skådespelaren Ryan Eggold om att spela läkaren Max Goodwin i serien New Amsterdam.
Skådespelaren Ryan Eggold om att spela läkaren Max Goodwin i serien New Amsterdam. - Foto: Viaplay, Carolina Bäckström

New Amsterdams Ryan Eggold – om att spela läkare i den populära serien

Känd från serier som The Blacklist och klassikern 90210 tar nu Ryan Eggold rollen som den ambitiösa doktorn Max Goodwin i den nya sjukhusserien. Vi har träffat honom och pratat om hur det är att spela läkare.


Den amerikanske skådespelaren Ryan Eggold spelar doktorn Max Goodwin i den spännande sjukhusserien New Amsterdam. I serien får vi följa Goodwin som intar sjukhuset som femte nya chefen på fem år – ett sjukhus som ska efterlikna Bellevue, som är USA:s första statliga sjukhus. Det är en serie som får en att känna alla olika typer av känslor och framför allt inspirerar tittarna. 

Säsong ett av serien finns redan ute på Viaplay här – och den fartfyllda andra säsongen kommer den 25:e september. Här kan du registrera dig hos Viaplay för att se serien.

”Hur kan jag hjälpa er?” är karaktärens standardreplik. Och det är precis vad serien ofta faller tillbaka på. 

– Max Goodwin fokuserar så mycket på att hjälpa andra, att han ofta glömmer bort sig själv. Goodwin som karaktär är helt enkelt lätt att relatera till i både sin sårbarhet och strävan att förändra, säger Ryan Eggold. 

Serien är baserad på en sann historia och ett riktigt sjukhus, och även en riktig doktor vid namn Eric Manheimer, som också är en av producenterna i serien.

– Att jobba tillsammans med Manheimer har varit fantastiskt, och har bidragit till en genuinitet i den karaktär jag spelar. Han är mån om att visa problematiken i USA:s sjukvård, och har hjälpt mig att porträttera karaktären rättvist, menar Eggold som också inspirerats mycket av sin familj, där flera av dem faktiskt är läkare och sjuksköterskor. En rolig anekdot är också att Ryan Eggold faktiskt är rädd för blod, vilket är något som de andra skådespelarna retar honom för, eftersom det är något som använda mycket i många scener. 

Ryan Eggold är inspirerad av Skandinaviens sjukvård, och gillar att resa och upptäcka nya saker. Han har till och med varit i Danmark, kanske för att hitta inspiration till New Amsterdam? 

– I Sverige känns det som om man ser sjukvård som en rättighet, men i USA är det mer vinstdrivande. Det är därför New Amsterdam är så aktuellt. 

New Amsterdam är en stor favorit tillsammans med andra älskade sjukhusdraman, som den populära serien Grey’s Anatomy till exempel. Och visst är Ryan Eggold vår nya tv-crush! Han kan jämföras med karaktärer som McSteamy eller McDreamy – men själv skulle han kalla sig McHelpy.

– Andra sjukhusserier är fokuserade på romans och drama, medan New Amsterdam istället vill visa hur man kan förbättra sjukvården. 

Säsong två kommer alltså ut den 25:e september! Här kan du registrera dig hos Viaplay.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då har stjärnspäckade svenska thrillerserien premiär – se trailern här

10 Jul 2019, 14:46

New Amsterdams Ryan Eggold – om att spela läkare i den populära serien

8 Jul 2019, 13:40
Känd från serier som The Blacklist och klassikern 90210 tar nu Ryan Eggold rollen som den ambitiösa doktorn Max Goodwin i den nya sjukhusserien. Vi har träffat honom och pratat om hur det är att spela läkare.

Quiz: Här är nästa film du borde se – baserat på vad du tittat på innan

1 Jul 2019, 11:52
Vet du inte vad du ska se härnäst? Gör detta test så kanske vi kan hjälpa dig på traven.

Här är 25 filmer och serier som du kan streama i juli

1 Jul 2019, 09:14
Ny månad betyder att det kommer nya spännande filmer och serier att streama. Här är 25 filmer och serier som släpps på Viaplays streamingtjänst i juli!

10 riktigt spännande filmer – baserade på verkliga händelser

28 Jun 2019, 09:20
En spännande film blir ännu mer spännande när man får veta att händelserna faktiskt utspelat sig i verkligheten. Här kommer 10 sjukt spännande sådana filmer!

Sommarens hetaste filmer på Viaplay – som du inte får missa

21 Jun 2019, 14:00
Har du inte sett dessa filmer? Då vet du vad du ska göra under nästa regniga sommardag, eller när du är uttråkad på stranden.