Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Viaplay

New Amsterdams Ryan Eggold – om att spela läkare i den populära serien

- 08/07/2019, 13:40 -
Skådespelaren Ryan Eggold om att spela läkaren Max Goodwin i serien New Amsterdam.

Skådespelaren Ryan Eggold om att spela läkaren Max Goodwin i serien New Amsterdam.

Viaplay, Carolina Bäckström

Känd från serier som The Blacklist och klassikern 90210 tar nu Ryan Eggold rollen som den ambitiösa doktorn Max Goodwin i den nya sjukhusserien. Vi har träffat honom och pratat om hur det är att spela läkare.

Den amerikanske skådespelaren Ryan Eggold spelar doktorn Max Goodwin i den spännande sjukhusserien New Amsterdam. I serien får vi följa Goodwin som intar sjukhuset som femte nya chefen på fem år – ett sjukhus som ska efterlikna Bellevue, som är USA:s första statliga sjukhus. Det är en serie som får en att känna alla olika typer av känslor och framför allt inspirerar tittarna. 

Säsong ett av serien finns redan ute på Viaplay här – och den fartfyllda andra säsongen kommer den 25:e september. Här kan du registrera dig hos Viaplay för att se serien.

”Hur kan jag hjälpa er?” är karaktärens standardreplik. Och det är precis vad serien ofta faller tillbaka på. 

– Max Goodwin fokuserar så mycket på att hjälpa andra, att han ofta glömmer bort sig själv. Goodwin som karaktär är helt enkelt lätt att relatera till i både sin sårbarhet och strävan att förändra, säger Ryan Eggold. 

Serien är baserad på en sann historia och ett riktigt sjukhus, och även en riktig doktor vid namn Eric Manheimer, som också är en av producenterna i serien.

– Att jobba tillsammans med Manheimer har varit fantastiskt, och har bidragit till en genuinitet i den karaktär jag spelar. Han är mån om att visa problematiken i USA:s sjukvård, och har hjälpt mig att porträttera karaktären rättvist, menar Eggold som också inspirerats mycket av sin familj, där flera av dem faktiskt är läkare och sjuksköterskor. En rolig anekdot är också att Ryan Eggold faktiskt är rädd för blod, vilket är något som de andra skådespelarna retar honom för, eftersom det är något som använda mycket i många scener. 

Ryan Eggold är inspirerad av Skandinaviens sjukvård, och gillar att resa och upptäcka nya saker. Han har till och med varit i Danmark, kanske för att hitta inspiration till New Amsterdam? 

– I Sverige känns det som om man ser sjukvård som en rättighet, men i USA är det mer vinstdrivande. Det är därför New Amsterdam är så aktuellt. 

New Amsterdam är en stor favorit tillsammans med andra älskade sjukhusdraman, som den populära serien Grey’s Anatomy till exempel. Och visst är Ryan Eggold vår nya tv-crush! Han kan jämföras med karaktärer som McSteamy eller McDreamy – men själv skulle han kalla sig McHelpy.

– Andra sjukhusserier är fokuserade på romans och drama, medan New Amsterdam istället vill visa hur man kan förbättra sjukvården. 

Säsong två kommer alltså ut den 25:e september! Här kan du registrera dig hos Viaplay.

Advertisement