Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Viaplay

10 riktigt spännande filmer – baserade på verkliga händelser

- 28/06/2019, 09:20 -
The Post och The Glass Castle

Älskar du också filmer som är "based on a true story"?

En spännande film blir ännu mer spännande när man får veta att händelserna faktiskt utspelat sig i verkligheten. Här kommer 10 sjukt spännande sådana filmer!

Den här listan innehåller så många fascinerande historier – vissa hemska och vissa inspirerande. Alla filmer i listan finns att streama på Viaplay. Skapa ett konto här så kan du testa tjänsten gratis i två veckor.

1. Darkest Hour

Darkest Hour skildrar Winston Churchills första tid som premiärminister. Året är 1940 och Storbritanniens öde vilar på hans axlar; han måste välja om man ska förhandla med Adolf Hitler eller kämpa emot. Filmen finns att se på Viaplay.

2. Molly's Game

Molly Bloom är en lovande skidåkare, men när karriären tar slut efter en olycka sadlar hon om och flyttar till Los Angeles. Där börjar hon anordna illegala pokerturneringar för filmstjärnor och makthavare, men FBI är henne på spåren. Du kan se filmen på Viaplay.

3. The Post

I The Post spelar Meryl Streep rollen som Katherine Graham, ägare av The Washington Post och USA:s första kvinnliga tidningsutgivare. Det är 1971 och journalister har kommit över avslöjande dokument om Vietnamkriget. 

Graham måste välja om hon ska publicera dokumenten och riskera tidningens framtid eller lägga locket på och blidka Vita Huset. Du kan se filmen på Viaplay.

4. 12 Strong

12 Strong är baserad på den sanna historien om det allra första amerikanska förbandet som kom till Afghanistan som svar på terrordåden den 11 september 2001. Vi får följa dem när de med hjälp av en afgansk krigsherre kämpar mot talibanerna. Du hittar filmen på Viaplay.

5. I, Tonya

Detta är den sanna historien om konståkerskan Tonya Harding och hennes inblandning i OS-skandalen då hennes största konkurrent fick benet sönderslaget med ett järnrör. Se filmen här på Viaplay.

6. Borg

1980 spelar världens bästa tennisspelare, Björn Borg, final i Wimbledon mot rivalen John McEnroe. Vi får följa hans väg till framgång, från barndomen till livet på toppen. Här hittar du filmen på Viaplay.

7. Superswede

Denna film handlar om racinglegendaren Ronnie Petersons liv, som slutade med en våldsam dödskrasch när han bara var 34 år gammal. Racingsporten under 70-talet var en glamourös värld där förarna var superstjärnor, men det var också en farlig värld som skördade flera dödsoffer. Se den spännande dokumentärfilmen på Viaplay.

8. Dolda tillgångar

Den här filmen berättar den sanna historien om tre svarta kvinnor, anställda på NASA, som hade en avgörande roll i ett av historiens viktigaste rymdprogram – när USA i sitt race mot Sovjetunionen ville försätta en astronaut i omloppsbana runt jorden. En riktigt inspirerande och häftig film! Se den på Viaplay här.

9. 7 Days in Entebbe

Inspirerat av den verkliga händelsen 1971 när ett Air France-plan kapades på väg från Paris till Tel Aviv. Planet tvingades landa i Entebbe, Uganda och en vågad och dramatisk räddningsinsats drog igång. Filmen finns att streama på Viaplay.

10. The Glass Castle

Den här filmen är baserad på Jeannette Walls bok om sin barndom. Hon växte upp i en bohemisk, dysfunktionell nomadfamilj. De var ständigt på flykt, både från lagen och från sig själva. Se filmen på Viaplay här.

Alla filmer i listan hittar du på Viaplay. Streamingtjänsten för filmer och serier kostar 109 kronor i månaden, och du kan först prova fritt i två veckor här.

Advertisement