Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bostadsbrist blev musikal i Kista

- 23/11/2015, 00:00 -
Hyresgästföreningens gosskör framför ett förslag till Mehmet Kaplan.
1 av 3

Hyresgästföreningens gosskör framför ett förslag till Mehmet Kaplan.

faksimil youtube

Cecilia från Solna.
2 av 3

Cecilia från Solna.

faksimil youtube

Bostadsminister Mehmet Kaplan.
3 av 3

Bostadsminister Mehmet Kaplan.

faksimil youtube

Hur når man fram till en av Sveriges mest upptagna personer, bostadsminister Mehmet Kaplan? Med en smäktande körsång förstås!

353 000 unga vuxna saknar i dag en egen bostad, enligt Hyresgästföreningens rapport. Bostadsminister Mehmet Kaplan har föreslagit ett investeringsstöd för billigare hyresrätter och att snabba upp byggprocessen, men räcker det verkligen?

Cecilia i Solna föreslår att man ska bygga många små bostadsrätter på runt 20 kvadratmeter, som unga kan bo i. Det är ett av många bra förslag, men det gör inte så mycket nytta om det inte når hela vägen fram till politikerna. För att väcka Kaplans uppmärksamhet gör Hyresgästföreningen en kampanj i Kista, där han bor. Om budskapet framförs med en vacker körsång så kanske politikerna lyssnar.

Enligt Hyresgästföreningen behövs det 200 000 nya hyresrätter till 2025. Det innebär att det måste byggas 20 000 bostäder per år, så det är hög tid att sätta fart!

Väljarna har makten – gör som Cecilia och ge förslag på vad som kan göras åt bostadsbristen under #flerhem

Så här lät sången till politikerna, lyssna här:

Tycker du att man ska bygga fler små lägenheter??