Orgasmdagen är här!
Orgasmdagen är här! - Foto: TT NYHETSBYRÅN

7 ganska ovanliga sätt att få orgasm

Det här visste du inte om va?


Kvinnor skäms över sina kroppar

Självkänsla och människokroppen kan vara en svår kombination. En ny undersökning visar att det är tämligen vanligt att kvinnor inte vill visa sig nakna för sina närmaste. Läs mer här.

1. Borsta tänderna

För några år sedan anmälde en kvinna att hon ibland kunde uppleva orgasmer samtidigt som hon borstade tänderna. Dessa var så kraftfulla att de lämnade henne i ett tillstånd av tillfällig nedsatt medvetande. Året innan hade hon genomgått en misslyckad operation som gjorde att hon inte alls kunde få några orgasmer. I efterhand och efter en rad undersökningar konstaterade läkare att hon inte kan få orgasm på annat sätt än vid tandborstning. Hon var sedan tvungen att byta till munskölj.

Bildkälla

2. Gå barfota

En kvinna i Holland lider av gå-barfota-få-orgasm-syndromen. Enligt läkarna ska det vara en följd av att hon tidigare legat i koma på grund av blodförgiftning.

Bildkälla

3. Träna

Studier visar att 15 procent av alla kvinnor kan uppleva sexuell njutning av några fysiska övningar. Enligt forskningen inträffar flest orgasmer vid utövande av övningar där magens muskler är involverade.


Bildkälla

4. Yoga

Yoga är till för att kroppen ska slappna av, och enligt sexologer kan yoga rent av leda till orgasm hos kvinnor. Yoga hjälper kvinnor att stimulera vissa muskler vilket leder till att vävnader runt G-punkten sväller och leder till orgasm.


Bildkälla

5. Föda barn

Enligt studier ger 0,3 procent av alla förlossningar till orgasm. Orgasmen kommer när kvinnan krystar ut barnet. Detta är också ögonblicket då det nya, lila livet börjar.


Bildkälla

6. Tänka mycket på det

Enligt Barbara Carellas, författare, sexolog och samlevnadsexpert, kan man få en orgasm genom att tänka sig till det. Här kan du se henne berätta om hur man gör för att tänka sig till en orgasm.


Bildkälla

7. Gäspa

Viss medicin kan påverkar patienter som kan få en helt annorlunda bieffekt. De får nämligen en otrolig förmåga att uppnå orgasm genom att gäspa.


Bildkälla

---

I samband med orgasmdagen i somras tog Nyheter24 ett snack med dagens grundare Ylva Franzén.

Enligt henne är det otroligt nyttigt, både för själen och kroppen, att få orgasm.

– Orgasmen sätter igång en massa positiva reaktioner som bland annat må-bra-hormoner. Det ger även bättre immunförsvar, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Dessutom gör orgasm att kroppen blir dynamisk, men framför allt avslappnad. Man får en sådan euforisk frid och glädje efteråt. Orgasm är också en naturlig väg till att motkämpa stress.

Varför är orgasmdagen just den tolfte juli?

– Traditioner säger att första fullmåne efter midsommar påverkar kvinnor på ett positivt sätt, säger Ylva Franzén.

– Kvinnor blir då känsligare för njutning.

Älska utomhus

För att nå den bästa njutningen bör man enligt henne älska utomhus, och gärna i månens sken.

– Det är varmt och skönt på somrarna och det är många som drömmer om att älska ute. Det är bäst och skönast så, säger hon.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

5 saker du ska tänka på när du söker jobb som ung

29 Mar 2018, 09:05

Älskar du Fast & Furious? Nu kan du uppleva filmerna live!

26 Mar 2018, 17:07
I maj lämnar The Fast and the Furious bioduken och intar Globen med en actionspäckad liveshow fylld med rafflande stunt – och några av de mest ikoniska bilarna från filmserien. Räck upp handen om du är peppad för två adrenalinstinna timmar med rusande motorer!

Testa dig: Vad kan du om bilarna i Fast & Furious-filmerna?

12 Mar 2018, 15:31
Snart kommer Fast & Furious till Stockholm i form av en show i Globen. I och med det vill vi testa dina kunskaper om filmseriens bilar.

Vuxenvärlden – varför lyssnar ni inte när vi ropar på hjälp?

6 Feb 2018, 16:29
Mottagandet när unga säger att de mår dåligt på grund av sociala medier oroar Isa Galvan, programledare i webb-tv-serien #MissLyckad.

Samina, 13 år: "Jag har inget perfekt liv som alla YouTubers"

26 Jan 2018, 11:42
Allt fler unga mår dåligt på grund av sociala medier. #MissLyckad är initiativet som ska ändra på det.

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

12 Jan 2018, 15:59
Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.