Medeltidsveckan i Visby är i full gång.
Medeltidsveckan i Visby är i full gång. - Foto: TT montage

7 karaktärer som just nu härjar på medeltidsveckan

Just nu pågår medeltidsveckan i Visby. Temaveckan lockar dock inte bara medeltidsfantaster utan en rad andra karaktärer, som kanske inte har så mycket med veckan att göra, brukar dyka upp och förgylla tillvaron. Nyheter24 listar några.


1. "Lajvarna"

Bildkälla: TT

Lajv blir större och större i Sverige och på medeltidsveckan är det givetvis lajvare som hänger i gäng och visar att svärden inte bara är for show.

2. "Gotharna"

Bildkälla: TT

Musikstilen Goth blommade upp på 1970-talet. "Gothare" brukar synas på medeltidsveckan och inte sällan klär de sig i svarta och lila kläder. Vanliga inslag är smink, färgat hår och balla accessoarer

3. "Ninjorna"

Bildkälla: TT

Smyger runt i sina dräkter och gör Visbys gränder säkra, eller osäkra, om nätterna. 

4. "De seriösa"

Bildkälla 

De "riktiga" medeltidarna som kör all in. Bor i konstiga tält vart de än behagar, har pengar i pungar och dryck i träkåsor. De seriösa brukar inte sällan irritera sig ganska mycket på de övriga kategorierna. 

5. "De nyfikna"

Bildkälla 

Står ofta lite i bakgrunden med kameran i högsta hugg och iakttar, men de deltar aldrig genom att själva klä ut den. Nej, i stället har en typisk nyfiken bruna skinnsandaler, vita strumpor och högt uppdragna shorts. Kanske en vit skjorta och en hatt också. Eller helt enkelt som på bilden.

6. "De sugna"

Bildkälla 

Jo, det är sant. Vissa åker till medeltidsveckan bara för att försöka skaffa sig ett ligg. Många fantiserar om en stund på en gräsmatta någonstans, kanske med en ninja, en lajvare eller en gothare. 

7. "Djuren"

Bildkälla 

Ganska ovanlig kategori, men vissa år har det sprungit omkring folk med djurdräkter. Älskade av veckans motståndare, hatade av de seriösa.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!