Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

13 tv-serier vi älskade på 90-talet – och vill ha tillbaka i rutan nu

Serier vi saknar!

Serier vi saknar!

Geddit | 30/08/2014 13:55

Nyheter24 listar de serier och program som vi önskar kunde gå på tv:n igen.

GEDDIT. När man var yngre fanns det inget bättre än att komma hem från skolan, fixa sig en macka med varm choklad och sedan parkera sig i soffan och glo på tv till ens föräldrar kom hem från jobbet och tvingade bort en.

Här är några serier som vi verkligen saknar och vill ha tillbaka!

1. Baywatch

Vem älskade inte Matt och CJ? Snyggaste paret som sprang runt på en strand. Dock måste vi erkänna att det blev vääääldigt spännande när Summer kom in i bilden och blev kär i Matt.

2. Huset fullt

Hela världen fick se tvillingarna Olsen växa upp i Huset fullt. De ägde showen tillsammans med syrran DJ. Och Uncle Jessie var man hemligt kär i.

3. MacGyver

Mannen, myten, legenden. Han som kunde lösa allt.


4. Knight Rider

Ännu en man som löste brott –  tillsammans med superbilen Kit. Hur många gånger har man inte önskat att man själv ägde en sådan bil? Mm, alltför många gånger.

5. Pang i plugget

Gänget som fick en att önska att man gick i amerikansk high school. Ens riktiga tråk-högstadieskola var inget i jämförelse. Serien som hade allt: intrigerna, skämten och outfitsen. Zack + Kelly= 4ever

6. Jerry Springer

När man ville koppla av en stund och distansera sig från sitt trettonåriga liv så gjorde man det med det mest dramatiska som rullade på teven.

7. Fresh Prince of Bel-Air

ALLTSÅ?? Går det ens att inte älska denna serie? Vi saknar den som fasen. Vi saknar Carlton, Ashley, Will och resten av familjen.

8. Tummen mitt i handen

Jonathan Taylor Thomas var ens stora crush (gud vad kär man var när man var yngre! Och i så många!) och serien var smart och rolig och varje gång Tim "The Tool Man" Taylor skrek: What time is it? så skrek man tillbaka från soffan: IT'S TOOL TIME!

9. Tre Kronor

I och med att TV-utbudet var sådär på onsdagskvällarna så bänkade vi oss framför den bästa svenska serien som gick.


10. Ricki Lake

Ricki Lake ägde och gjorde våra dagar. Vi fick frossa i de bästa ämnena och sjöng alltid med i "Go Ricki, go Ricki, go Ricki". Det vill säga tills våra föräldrar förbjöd oss att kolla på talkshowen.


11. Våra värsta år

Alla uppskattar inte Al Bundys humor men vi kan nog alla hålla med om att serien var underhållande på den tiden. Vi hyste extra mycket kärlek för Peggys outfits.

12. Sunset Beach

Var börjar man ens? Hela familjen satt ju bänkad klockan fem på eftermiddagarna och följde dramat mellan Meg, Ben och Bens onda tvillingbror Derek. Favvon var dock Annie.


13. Våra bästa år

Serien platsar egentligen inte på listan eftersom den går fortfarande, 50 år sedan starten, men i och med att det är så mycket nostalgi kring serien så får den vara kvar. Jag menar – vem minns inte när Marlena blev besatt av djävulen? Vi gör det i alla fall.