Förkylning
Vi alla känner nog igen oss i det här under förkylningstider. - Foto: Bildkälla: Shutterstock

9 stadier alla genomgår i förkylningstider

Det är lite nu på året som alla är sjuka och förkylda. Och visst brukar det gå till exakt så här?


1. Det självsäkra stadiet

I år är faktiskt året då en inte blir förkyld! Livet är härligt, det är bara mesar och veklingar som blir sjuka. Det vet alla!


2. Förnimmelsen av att något ändå är lite fel

Det kittlar lite i halsen. Lite då och då blir det en nysning. Men ännu så länge är det inte någon fara. Allt lugnt och klart!


3. Det eviga försäkrandet

Det dricks te. Det dricks whisky. Det blir citron, ingefära, chili, honung och typ allt annat som någon någon gång sagt kan vara bra mot förkylningar. Du har ju inte tid att vara sjuk.


4. Paniken

Det är nu du vaknar med en nysning, det rinner från näsan och dina ögon ser ut som att du spenderat de senaste dagarna med oavbrutet pressa citron ner i hålorna.


5. Martyr-fasen

Det är väl klart att man kan utföra sitt dagliga värv oavsett en liten dunderförkylning. Det viktigaste är dock att alltid påpeka för alla du stöter på hur dåligt du mår. Samt att påpeka det självklart inte bekommer dig.


6. Dundersjuk-delen

Det är nu du vägrar gå upp. Den enda plats som känns minsta värdig är sängen, och där tänker du stanna. Snorig, svettig och äcklig – livet är inte härligt.


7. Det stora självömkandet

Det är nu det är viktigt att berätta för vänner, bekanta och folk på Facebook hur otroligt dåligt du mår. Det viktigaste är att alla förstår att det här inte handlar om en vanlig förkylning utan om en SUPERFÖRKYLNING FRÅN HELVETET.


8. Tillfrisknandet

Du är blek, lita tanigare och ovan att lämna hemmet. Men du mår i alla fall bra. Kom bara ihåg att berätta för alla hur dåligt du har mått.


9. Omstarten

Du är nu tillbaka vid punkt ett. Innan vinterns slut kommer du att genomgå alla punkter minst en gång till. Härligt va?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

5 saker du ska tänka på när du söker jobb som ung

29 Mar 2018, 09:05

Älskar du Fast & Furious? Nu kan du uppleva filmerna live!

26 Mar 2018, 17:07
I maj lämnar The Fast and the Furious bioduken och intar Globen med en actionspäckad liveshow fylld med rafflande stunt – och några av de mest ikoniska bilarna från filmserien. Räck upp handen om du är peppad för två adrenalinstinna timmar med rusande motorer!

Testa dig: Vad kan du om bilarna i Fast & Furious-filmerna?

12 Mar 2018, 15:31
Snart kommer Fast & Furious till Stockholm i form av en show i Globen. I och med det vill vi testa dina kunskaper om filmseriens bilar.

Vuxenvärlden – varför lyssnar ni inte när vi ropar på hjälp?

6 Feb 2018, 16:29
Mottagandet när unga säger att de mår dåligt på grund av sociala medier oroar Isa Galvan, programledare i webb-tv-serien #MissLyckad.

Samina, 13 år: "Jag har inget perfekt liv som alla YouTubers"

26 Jan 2018, 11:42
Allt fler unga mår dåligt på grund av sociala medier. #MissLyckad är initiativet som ska ändra på det.

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

12 Jan 2018, 15:59
Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.