Söndag 16 Maj
Stockholm

9 stadier alla genomgår i förkylningstider

Förkylning
Vi alla känner nog igen oss i det här under förkylningstider. Foto: Bildkälla: Shutterstock

Det är lite nu på året som alla är sjuka och förkylda. Och visst brukar det gå till exakt så här?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Det självsäkra stadiet

I år är faktiskt året då en inte blir förkyld! Livet är härligt, det är bara mesar och veklingar som blir sjuka. Det vet alla!


2. Förnimmelsen av att något ändå är lite fel

Det kittlar lite i halsen. Lite då och då blir det en nysning. Men ännu så länge är det inte någon fara. Allt lugnt och klart!


3. Det eviga försäkrandet

Det dricks te. Det dricks whisky. Det blir citron, ingefära, chili, honung och typ allt annat som någon någon gång sagt kan vara bra mot förkylningar. Du har ju inte tid att vara sjuk.


4. Paniken

Det är nu du vaknar med en nysning, det rinner från näsan och dina ögon ser ut som att du spenderat de senaste dagarna med oavbrutet pressa citron ner i hålorna.


5. Martyr-fasen

Det är väl klart att man kan utföra sitt dagliga värv oavsett en liten dunderförkylning. Det viktigaste är dock att alltid påpeka för alla du stöter på hur dåligt du mår. Samt att påpeka det självklart inte bekommer dig.


6. Dundersjuk-delen

Det är nu du vägrar gå upp. Den enda plats som känns minsta värdig är sängen, och där tänker du stanna. Snorig, svettig och äcklig – livet är inte härligt.


7. Det stora självömkandet

Det är nu det är viktigt att berätta för vänner, bekanta och folk på Facebook hur otroligt dåligt du mår. Det viktigaste är att alla förstår att det här inte handlar om en vanlig förkylning utan om en SUPERFÖRKYLNING FRÅN HELVETET.


8. Tillfrisknandet

Du är blek, lita tanigare och ovan att lämna hemmet. Men du mår i alla fall bra. Kom bara ihåg att berätta för alla hur dåligt du har mått.


9. Omstarten

Du är nu tillbaka vid punkt ett. Innan vinterns slut kommer du att genomgå alla punkter minst en gång till. Härligt va?

Kommentera
Kopiera länk
Dela