Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Så här tinar du din kyckling snabbt och säkert på bästa sätt

Rå kyckling på skärbräda
1 av 1

Så tinar du upp din kyckling snabbt och på rätt sätt.

NTB scanpix

Geddit | 15/01/2015 12:40

Det här är viktigt att veta!

Du vill ha kyckling ikväll. Men, klassiskt nog, har du förstås glömt bort att tina den. Och det är lite då det kan gå åt helsike – och halvrå kyckling är som bekant inte alls bra att sätta i sig.

Tur då att kokboksförfattaren Jeff Potter som vetenskapligt och pedagogiskt förklarar hur man gör på bästa sätt finns. Man tinar den nämligen bäst i vatten.

Här är varför: