Mår du illa efter att ha tryckt i dig en hel semla? Då ska du testa Simons nya semmel-pommes!
STOCKHOLM. – Jag gillar inte ens semlor, börjar 25-åriga Simon Lublin med att berätta.
De nya versionerna av semlor som lanserats i veckan var inget som imponerade på Simon, som tyckte de såg ofräscha ut. Därför inspirerades han till att skapa semmel-pommes - stekt semmelbröd som doppas i grädde.
– Jag ville göra en lite roligare version av dem, men som man inte mår så illa av när man äter.
Hur gör du då semmel-pommes?
Platta till underdelen av en semmelbulle så mycket du kan. Skär i smala bitar och doppa i en blandning av ägg, grädde, socker och smör. Stek sedan "pommesen" tills de blir gyllenbruna.
– Det fungerar ungefär som när man friterar riktiga pommes frites, säger Simon.
Blanda ner mandelmassa i vispad grädde och doppa dina pommes i.
– Det här går lätt att dela på i grupp. Det är en väldigt "social" semla, säger han.
Simon tipsar att för extra god smak bör pommesen ätas medan de fortfarande är varma.
Varför ska man äta pommes-semlan istället för en vanlig semla då?
– Den är fräschare än en vanlig semla, man blir inte lika mätt på den. Och krispigheten gör det hela mycket godare!