Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gillar du inte semlor? Gör asgoda pommes av dem i stället

- 23/01/2015, 11:35 -
Gör plats för semmel-pommesen! Semlan som är lätt att dela med dina vänner och inte gör dig illamående.
1 av 7

Gör plats för semmel-pommesen! Semlan som är lätt att dela med dina vänner och inte gör dig illamående.

Semmel-pommesen görs genom att platta till bröd, skära i tunna skivor och steka i bland annat smör och socker.
2 av 7

Semmel-pommesen görs genom att platta till bröd, skära i tunna skivor och steka i bland annat smör och socker.

Simons semmel-pommes är lätt att dela med sina kompisar. – Det är en väldigt social semla, säger Simon.
3 av 7

Simons semmel-pommes är lätt att dela med sina kompisar. – Det är en väldigt social semla, säger Simon.

Copyright 2015. All rights reserved.

Simon är egentligen inte ett stort fan av semlor.
4 av 7

Simon är egentligen inte ett stort fan av semlor.

Copyright 2015. All rights reserved.

Första skissen Simon gjorde när han fick idén till sina semmel-pommes.
5 av 7

Första skissen Simon gjorde när han fick idén till sina semmel-pommes.

Här är receptet till Simons semmel-pommes.
6 av 7

Här är receptet till Simons semmel-pommes.

Simon la ut sina semmel-pommes på Facebook.
7 av 7

Simon la ut sina semmel-pommes på Facebook.

Mår du illa efter att ha tryckt i dig en hel semla? Då ska du testa Simons nya semmel-pommes!

STOCKHOLM. – Jag gillar inte ens semlor, börjar 25-åriga Simon Lublin med att berätta. 

De nya versionerna av semlor som lanserats i veckan var inget som imponerade på Simon, som tyckte de såg ofräscha ut. Därför inspirerades han till att skapa semmel-pommes - stekt semmelbröd som doppas i grädde.

– Jag ville göra en lite roligare version av dem, men som man inte mår så illa av när man äter. 

Hur gör du då semmel-pommes? 

Platta till underdelen av en semmelbulle så mycket du kan. Skär i smala bitar och doppa i en blandning av ägg, grädde, socker och smör. Stek sedan "pommesen" tills de blir gyllenbruna. 

– Det fungerar ungefär som när man friterar riktiga pommes frites, säger Simon. 

Blanda ner mandelmassa i vispad grädde och doppa dina pommes i. 

– Det här går lätt att dela på i grupp. Det är en väldigt "social" semla, säger han.  

Simon tipsar att för extra god smak bör pommesen ätas medan de fortfarande är varma.

Varför ska man äta pommes-semlan istället för en vanlig semla då? 

– Den är fräschare än en vanlig semla, man blir inte lika mätt på den. Och krispigheten gör det hela mycket godare! 

Vill du prova semmel-pommes?