Tisdag 18 Maj
Stockholm

Gillar du inte semlor? Gör asgoda pommes av dem i stället

Gör plats för semmel-pommesen! Semlan som är lätt att dela med dina vänner och inte gör dig illamående.
1 av 7
Gör plats för semmel-pommesen! Semlan som är lätt att dela med dina vänner och inte gör dig illamående. Foto:
Semmel-pommesen görs genom att platta till bröd, skära i tunna skivor och steka i bland annat smör och socker.
2 av 7
Semmel-pommesen görs genom att platta till bröd, skära i tunna skivor och steka i bland annat smör och socker. Foto:
Simons semmel-pommes är lätt att dela med sina kompisar. – Det är en väldigt social semla, säger Simon.
3 av 7
Simons semmel-pommes är lätt att dela med sina kompisar. – Det är en väldigt social semla, säger Simon. Foto: Copyright 2015. All rights reserved.
Simon är egentligen inte ett stort fan av semlor.
4 av 7
Simon är egentligen inte ett stort fan av semlor. Foto: Copyright 2015. All rights reserved.
Första skissen Simon gjorde när han fick idén till sina semmel-pommes.
5 av 7
Första skissen Simon gjorde när han fick idén till sina semmel-pommes. Foto:
Här är receptet till Simons semmel-pommes.
6 av 7
Här är receptet till Simons semmel-pommes. Foto:
Simon la ut sina semmel-pommes på Facebook.
7 av 7
Simon la ut sina semmel-pommes på Facebook. Foto:

Mår du illa efter att ha tryckt i dig en hel semla? Då ska du testa Simons nya semmel-pommes!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. – Jag gillar inte ens semlor, börjar 25-åriga Simon Lublin med att berätta. 

De nya versionerna av semlor som lanserats i veckan var inget som imponerade på Simon, som tyckte de såg ofräscha ut. Därför inspirerades han till att skapa semmel-pommes - stekt semmelbröd som doppas i grädde.

– Jag ville göra en lite roligare version av dem, men som man inte mår så illa av när man äter. 

Hur gör du då semmel-pommes? 

Platta till underdelen av en semmelbulle så mycket du kan. Skär i smala bitar och doppa i en blandning av ägg, grädde, socker och smör. Stek sedan "pommesen" tills de blir gyllenbruna. 

– Det fungerar ungefär som när man friterar riktiga pommes frites, säger Simon. 

Blanda ner mandelmassa i vispad grädde och doppa dina pommes i. 

– Det här går lätt att dela på i grupp. Det är en väldigt "social" semla, säger han.  

Simon tipsar att för extra god smak bör pommesen ätas medan de fortfarande är varma.

Varför ska man äta pommes-semlan istället för en vanlig semla då? 

– Den är fräschare än en vanlig semla, man blir inte lika mätt på den. Och krispigheten gör det hela mycket godare! 

Vill du prova semmel-pommes?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela