11 saker du upplever om du har sladdsyskon

Har du ett eller flera sladdsyskon? Då har du upplevt det här och känt de här sakerna, garanti.


1. Helt plötsligt dyker det upp helt nyauppfostringsmetoder – läs "inga alls"

Du har ju blivit en fantastisk människaså det är ju konstigt att dina föräldrar inte fattat att sättetde uppfostrade dig på, genom förbud och gränser et cetera, är ettvinnande koncept. Varför byta strategi när det funkar liksom?

 

Bildkälla 

2. Du ärbarnvakt hela tiden

Dina föräldrar har precis blivit “fria”,eftersom du och eventuella syskon i liknande ålder äntligen kan tahand om er själva, när ditt päron väljer att börja om.Därför är hen lite sugen på att ägna sig åtegna intressen och att vara småbarnsförälder är ingentingsom hen direkt identifierar sig med. Been there done that liksom!Det är därför du får rycka ut.

 

Bildkälla 

3. Du väljer att inte skaffa barn såtidigt, eller överhuvudtaget

Du har alldeles för stor koll på vaddet innebär att ha ett litet barn. Dessutom har du ju enliten skit att tillgå när andan faller på. Luciatåg påförskolan, dansuppvisningar och fotbollsmatcher är redan vardag fördig. För att sammanfatta: du är avskräckt och dessutom är dinbarnkvot redan fylld. Samtidigt har du fått mycket värdefullträning om det någon gång skulle bli dags.

 

Bildkälla 

4. Alla högtider fortsätter vara lika roliga som när du var liten

Så länge det finns snälla barn i familjen kommer ju tomten fortfarande! Och det både målas och göms fortfarande ägg på påsken. Högtiderna "förvuxnas" inte och blir tråkiga för att det känns fånigt att "tomten ska komma till ett gäng vuxna". 

 

Bildkälla 

5. Ditt barn får ingen "bullmormor"

Din förälder går inte, som de flesta andrasföräldrar, och bara längtar efter att äntligen få en liten bebisi familjen igen och att få baka pepparkakor med ett litet barn. Fördet tillhör ju hens vardag redan, eller åtminstone var det intealls längesen det gjorde det. Dessutom har din förälder inte särskilt mycket tidatt vara barnvakt. Men du kan ju trösta dig med att du ju har en given barnvakt i ditt barns extremt unga moster/morbror eller faster/farbror.

 

Bildkälla 

6. Folk tror att ditt syskon är ditt barn

När du går runt ute med ditt syskon antar alla att du är mamma/pappa. Det får dig att känna dig lite stolt och vuxen, men det känns också sjukt weird.

 

Bildkälla 

7. Dina föräldrar har ett eget liv

Eftersom de har börjat om hela processen behöver du inte oroa dig för att de är ensamma eller sitter vid telefonen och väntar på att du ska ringa. De har sitt eget liv, så de lägger sig inte i ditt hela tiden.

 

Bildkälla

8. Du är inte din förälders världsallt

Även om det är skönt att inte hela tiden vara påpassad önskar du ibland innerst inne att du hade din förälders fulla uppmärksamhet och engagemang. Det kan ibland vara svårt att få din förälder ensam, utan att det är någon som har ramlat och slagit sig eller ska tjata om glass. Och det är ju svårt att bräcka att ditt söta lilla småsyskon blev knuffad i skolan i tisdags med att du känner dig stressad på jobbet, så är det ju bara.

 

Bildkälla 

9. Du får retas med och kalla ett litet barn för skitunge

För det är din rätt som syskon –oavsett om du är 25 och ditt syskon sju. 

 

Bildkälla 

10. Chocken när du fick reda på att du skulle få ett syskon 

 

Bildkälla

11. Men nu kan du inte ens stå ut med tanken på hur det skulle varaom ditt syskon inte hade funnits

Hen är ju din lillafavoritperson, så är det bara.

 

Bildkälla 

---

Gilla Geddit  för fler listor och klipp.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Älskar du ditt sladdsyskon?
Tack för din röst!
Senaste nytt

5 saker du ska tänka på när du söker jobb som ung

29 Mar 2018, 09:05

Älskar du Fast & Furious? Nu kan du uppleva filmerna live!

26 Mar 2018, 17:07
I maj lämnar The Fast and the Furious bioduken och intar Globen med en actionspäckad liveshow fylld med rafflande stunt – och några av de mest ikoniska bilarna från filmserien. Räck upp handen om du är peppad för två adrenalinstinna timmar med rusande motorer!

Testa dig: Vad kan du om bilarna i Fast & Furious-filmerna?

12 Mar 2018, 15:31
Snart kommer Fast & Furious till Stockholm i form av en show i Globen. I och med det vill vi testa dina kunskaper om filmseriens bilar.

Vuxenvärlden – varför lyssnar ni inte när vi ropar på hjälp?

6 Feb 2018, 16:29
Mottagandet när unga säger att de mår dåligt på grund av sociala medier oroar Isa Galvan, programledare i webb-tv-serien #MissLyckad.

Samina, 13 år: "Jag har inget perfekt liv som alla YouTubers"

26 Jan 2018, 11:42
Allt fler unga mår dåligt på grund av sociala medier. #MissLyckad är initiativet som ska ändra på det.

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

12 Jan 2018, 15:59
Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.