Stockholm

8 saker som gjorde grundskolan bättre än ditt nuvarande jobb

Ibland längtar man ju tillbaka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Mellis

Hur softa var det inte med mellis? För det första var det ingen kvarg och annan äcklig skit du tvingades äta. Här var det limpmackor, massor av olika pålägg, kall mjölk, nyponsoppa och oboy. I dag är man borta tio minuter innan chefen kommer och drar en i örat. Men på den tiden kunde man sitta ett tag och chilla.


2. Få väskan packad

Tänk hur mycket enklare livet hade kunnat vara om man kunde gå tillbaka till detta:

"Vart är alla papper du skulle ha med dig till morgonmötet?"

"Mamma glömde att packa ned dem..."

Bildkälla

3. Att rita medan läraren hade högläsning

Ursäkta men – vart har detta fenomen tagit vägen? Alla vet att man som knodd lyssnade superbra medan man satt där och ritade.

Tänk att få sitta och färglägga medan VD:n håller föredrag om årets budget. Jag hade längtat till alla möten.

Bildkälla

4. Att få skjuts hem VARJE DAG

I dag sitter man och svettas inne på tunnelbanan, stressar till bussen eller går till jobbet i ur och skur. Minns ni på den gamla goda tiden då man fick skjuts precis ÖVERALLT?!

Bildkälla

5. Att ha en bänk

I dag sitter man med ett opersonligt, öppet skrivbord där alla kan se exakt vad du har runtomkring dig. Sen finns det alltid idioter som ska komma och ta på dina saker. Hade du bänk på din arbetsplats skulle du kunna fredagshandla på Systembolaget helt utan samvete, alltid ha krämer och smink på plats, alla dina pinsamma mediciner, stygga bilder på din käresta, minneslappar och så vidare..

Bildkälla

6. När läraren rullade in den där jävla tv:n och man kände att livet inte kunde bli bättre

Frågade nyligen chefen om vi kunde ha "filmtajm" någon dag men han bara tittade på en som att en var spetälsk...


7. Att fråga chans

Har du en crush på jobbet? Att gå fram och fråga om en "AW" eller dejt är för risky och kan komma att förstöra er relation för all framtid. Hade det varit som i grundskolan hade du helt enkelt bara skickat fram någon att fråga chans. Oavsett om det blir ja eller nej så förändras er relation inte anmärkningsvärt.

Bildkälla

8. Att aldrig komma bakis till skolan

Har ni tänkt på det? I grundskolan kom man aldrig bakis till skolan i och med att man praktiskt taget bara var ett embryo. Alltid var man sprallig, glad och leksugen. Annat är det i dag då du någon gång ragglat in som Ozzy Osbourne dagen efter personalfest.

Bildkälla

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.