Torsdag 18 Aug
Stockholm

7 enkla steg lär dig att skriva som ett proffs med båda händerna

Övning ger färdighet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Träna stenhårt i en månad eller två

Ge dig på hela alfabetet, både med gemener och versaler. Släng in en rad med skrivstil också om du kan. Ju mer desto bättre.

I början kommer det att vara skakigt, men håll pennan i ett ledig grepp och kläm inte krampaktigt sönder den. Med tiden märker du att du slipar på dina skills.

Ett tips för dig som är högerhänt och försöker lära dig att skriva med vänster hand är att vrida pappret 30 grader medurs. Är du vänsterhänt gör du tvärt om.


Bildkälla

2. Styrketräna din hand

Eftersom du vanligtvis inte använder den när du gör saker är du inte lika stark i handen. Lyft lätta vikter och arbeta dig uppåt för att förbättra dina chanser.


Bildkälla

3. Kasta boll med handen

Upp i luften, högre och högre. Det hjälper dig att utveckla din koordinationsförmåga. Kanske borde du testa på jonglering?


Bildkälla

4. En spegel är bra för mer än bara spegla sig

Använd en spegel och titta när du skriver med din dominanta hand. På så sätt hjälper du din hjärna att greppa hur det är att skriva med din icke-dominanta hand.


Bildkälla

5. Fråga någon om tips, trix och hjälp

Prata med en person som skriver med den hand du vill lära dig att skriva med. Den har garanterat ett eller annat ess i rockärmen, om inte annat kan hen peka ut felen du gör.


Bildkälla

6. Gör vardagliga saker med fel hand

Borsta tänderna, öppna dörrar, klappa katten och knäpp jackan med din icke-dominanta hand. Inom kort kommer handen kännas som den i handsken och skriva blir en no brainer!


Bildkälla

7. Skriv fullständiga meningar

Använd hela alfabetet och satsa på variation. Ju mer du prövar dig fram, desto bekvämare blir du.


Bildkälla

Källa: WikiHow

Kommer du att försöka?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.