Tisdag 20 Apr
Stockholm

14 anledningar att säsonga utomlands

Här är anledningarna till att du bör säsonga.
Här är anledningarna till att du bör säsonga. Foto: Bettina Buchanan

Har du funderat på att någon gång bo och säsonga utomlands? Efter att ha läst dessa punkterna kommer du garanterat ha bestämt dig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Du får kontakter över hela Sverige.
Din tid som säsongare kommer att gynna dig på hemmaplan. Var i Sverige du än befinner dig har du en sovplats, ett barerbjudande eller någon att äta middag hos.

Bildkälla

2. Du får testa att flytta hemifrån.
Har du inte flyttat hemifrån innan du gör din första säsong utomlands så kommer du att få en supernyttig och bra flytta-hemifrån-upplevelse. Du bor utan dina föräldrar men med massa nyfunna vänner.

Bildkälla

3. Du får jobba på en strand.
Kan man drömma om en bättre arbetsplats än en strand på en ö i Medelhavet?

Bildkälla

4. Du får uppleva saker dagligen som skulle ses som spektakulära hemma.

Det är inte ofta man i Sverige åker moped i bergen och träffar på vildgetter, dansar till Axwell och Ingrosso på en beachclub i soluppgången, är på en strutsfarm, blir inbjuden till en okänd kvinna för middag, siktar en haj nedanför strandkanten, äter middag på ett berg i solnedgången med sina bästa kompisar eller går på dagsfester och dansar och sjunger på scen med Medina.

Bildkälla

5. Du är garanterad sol och värme.
Hur lyxigt är det inte att vakna upp och inte ens behöva hoppas på att det ska vara sol? Man bara vet att det är det.

Bildkälla

6. Du får träffa framgångsrika personer.
Charterorter lockar mycket turister men också mycket artister. Jobbar du på en av klubbarna som hostar festerna där artisterna ska spela, har du stor chans att få lite karriärtips.

Bildkälla

7. Du får köra moped.
I Sverige är det väl knappast någon över 16 år som kör moped, trots att det är väldigt kul. Men utomlands – där har alla coola katter en egen moped. Och har du inte lärt dig att köra moppe innan, så kommer du kunna lära dig det utomlands.

Bildkälla

8. Du kan bada varje dag.
I Sverige är det aldrig så många strand-och-baddagar på en sommar som man hoppas på att det ska vara. Men utomlands – där kan du bada varje dag, dygnet runt. Det är alltid tillräckligt varmt.

Bildkälla

9. Du kan festa varje dag.
Gillar du att festa så har du definitivt kommit till rätt plats, på charterorter dricker alla alkohol varje dag utan att någon reagerar.

Bildkälla

10. Du kan lyfta ditt Instagram-konto.
Tillhör du dem som tittar på kändiselitens Instagram-konton och önskar att du hade ett lika bra flöde? Är du utomlands en hel sommar kommer ditt flöde garanterat vara lika snyggt.

Bildkälla

11. Du får en snygg bränna som håller länge.
När du är utomlands en hel sommar kommer du få en grym bränna. Den kommer också att hålla superlänge då du under lång tid har byggt upp en bra grund. Det är november och jag har fortfarande bikinilinjer från sommaren.

Bildkälla

12. Du kan tjäna bra pengar.

Många tror inte det, men det går att tjäna bra pengar. Dessutom lever man väldigt billigt vilket gör att man kan spara pengar och få med sig hem, eller lägga alla pengar på härliga upplevelser.

Bildkälla

13. Du lär dig nya språk.
Oftast är det mest skandinaver på charterorterna vi besöker och därför använder man inte engelskan så mycket som man kanske önskade. Inte heller brukar man lära sig jättemycket grekiska eller spanska. Men norska blir du grym på!

Bildkälla

14. Du får vänner för livet.
Det här är det bästa av allt. Man lever som i en intensiv bubbla och det är helt otroligt hur snabbt man blir tight med någon.

Bildkälla

Skulle du vilja prova att bo utomlands?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela