Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10 ord på svenska som låter awkward på engelska

- 10/12/2015, 23:59 -
Utfart

Vissa svenska ord låter... lite awkward på engelska.

GIPHY / TT

Alla som har en vän eller partner som inte pratar svenska har nog fnissat mer än en gång till de här orden.

Ibland när det kommer till språk så är det lätt med missförstånd. Här är 10 svenska ord som blir roliga eller stötande på engelska.

1. Fart

Det min amerikanska sambo stör sig mest på är skyltar där det står "utfart" eller särskilt "infart". Naturligt för oss som pratar svenska, fisljummet för de som tror det betyder någonting annat.

2. Puss

Puss puss. Vi är många som säger det som ett hejdå till mamma eller polare. Men i engelsktalande länder används det ofta som förkortning på vagina, alltså pussy. Alternativt för en katt då.

3. Prick

Att bära prickiga kläder eller käka prickig korv. Naturligt. För engelsktalande går tankarna till det manliga könsorganet eller en svordom.

4. Kock

En expert på mat som omvänt på engelska blir någon som leder ett företag eller ett team; chef. Här förvandlas matkonstnären istället till en tupp, eller det manliga könsorganet igen.

5. Bra

Engelsktalande måste undra varför i helvete alla svenska fotbollscoacher skriker BH till barnen när de gör mål. Högst opassande. Eller nåt.

6. Sex

Ja, den här är kanske den lameaste på listan. Men den används otroligt ofta. Det är ju en siffra och inte bara nöje/fortplantning på svenska.

7. Slut

Pewdiepie är en som fattar grejen. Att ordet "slutstation" som vi kan se i tunnelbanan framkallar mycket lolz hos engelsktalande.

8. Fack

Särskilt då om man säger facket. En pun som aldrig blir gammal.

9. Kant

Att slå armågen i bordskanten kan frambringa awkward skratt om man inte förstår svenska. "It hurt when I hit my elbow in the kant" används inte ofta av en anledning.

10. Jerker

Stackars Jerker. Hörde en historia om en som fick byta namn till Jerry när han studerade i USA. Kanske skulle vara episkt på sitt sätt att bli kallad The Jerker dock...

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.