Svenska ord med rolig innebörd på engelska
Bildkälla: Priscilla Du Preez, Unsplash / Louis Hansel @shotsoflouis, Unsplash

10 ord på svenska som kan bli awkward på engelska

Alla som känner någon som talar engelska har nog fnissat mer än en gång över dessa svenska ord. Dessa svenska ord är både roliga och konstiga på engelska.


När det kommer till språk så är det lätt med missförstånd. Här är 10 svenska ord som blir roliga eller stötande på engelska.

1. Fart

Det min amerikanska sambo stör sig mest på är skyltar där det står "utfart" eller särskilt "infart". Naturligt för oss som pratar svenska, fisljummet för de som tror det betyder någonting annat.

2. Puss

Puss puss. Vi är många som säger det som ett hejdå till mamma eller polare. Men i engelsktalande länder används det ofta som förkortning på vagina, alltså pussy. Alternativt för en katt då.

3. Prick

Att bära prickiga kläder eller käka prickig korv. Naturligt. För engelsktalande går tankarna till det manliga könsorganet eller en svordom.

Bildkälla: Free-Photos / Pixabay

4. Kock

En expert på mat som omvänt på engelska blir någon som leder ett företag eller ett team; chef. Här förvandlas matkonstnären istället till en tupp, eller det manliga könsorganet igen.

5. Bra

Engelsktalande måste undra varför i helvete alla svenska fotbollscoacher skriker BH till barnen när de gör mål. Högst opassande. Eller nåt.

6. Sex

Ja, den här är kanske den lameaste på listan. Men den används otroligt ofta.Det är ju en siffra och inte bara nöje/fortplantning på svenska.

7. Slut

Pewdiepie är en som fattar grejen. Att ordet "slutstation" som vi kan se i tunnelbanan framkallar mycket lolz hos engelsktalande.

8. Fack

Särskilt då om man säger facket. En pun som aldrig blir gammal.

Bildkälla: Tim Mossholder / Unsplash

9. Kant

Att slå armågen i bordskanten kan frambringa awkward skratt om man inte förstår svenska. "It hurt when I hit my elbow in the kant" används inte ofta av en anledning.

10. Jerker

Stackars Jerker. Hörde en historia om en som fick byta namn till Jerry när han studerade i USA. Kanske skulle vara episkt på sitt sätt att bli kallad The Jerker dock...

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Punny?
Tack för din röst!
Senaste nytt

5 saker du ska tänka på när du söker jobb som ung

29 Mar 2018, 09:05

Älskar du Fast & Furious? Nu kan du uppleva filmerna live!

26 Mar 2018, 17:07
I maj lämnar The Fast and the Furious bioduken och intar Globen med en actionspäckad liveshow fylld med rafflande stunt – och några av de mest ikoniska bilarna från filmserien. Räck upp handen om du är peppad för två adrenalinstinna timmar med rusande motorer!

Testa dig: Vad kan du om bilarna i Fast & Furious-filmerna?

12 Mar 2018, 15:31
Snart kommer Fast & Furious till Stockholm i form av en show i Globen. I och med det vill vi testa dina kunskaper om filmseriens bilar.

Vuxenvärlden – varför lyssnar ni inte när vi ropar på hjälp?

6 Feb 2018, 16:29
Mottagandet när unga säger att de mår dåligt på grund av sociala medier oroar Isa Galvan, programledare i webb-tv-serien #MissLyckad.

Samina, 13 år: "Jag har inget perfekt liv som alla YouTubers"

26 Jan 2018, 11:42
Allt fler unga mår dåligt på grund av sociala medier. #MissLyckad är initiativet som ska ändra på det.

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

12 Jan 2018, 15:59
Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.