Fredag 23 Jul
Stockholm

7 saker du ska tänka på så det blir roligare att ha mens

1 av 3
Mensvärk är inte kul, men oftast finns hjälp att få!
2 av 3
Mensvärk är inte kul, men oftast finns hjälp att få!. Foto: Giphy
Har du allvarliga problem – sök hjälp! Om du tycker att du mår bättre av att bara vara hemma och chilla ska du veta att det är okej.
3 av 3
Har du allvarliga problem – sök hjälp! Om du tycker att du mår bättre av att bara vara hemma och chilla ska du veta att det är okej. Foto: TT NYHETSBYRÅN/ANDERS WIKLUND/TT

Tycker du det är störigt varje gång mensen kommer? Gör inte det! Här är sju saker att tänka på som gör det lite mindre jobbigt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Svullnaden går ner

Om du blir svullen och får ont i brösten innan mensen så går det äntligen över när den kommer. Hurra!

Bildkälla

2. PMS:en går över

PMS, alltså premenstruellt syndrom, visar sig några dagar innan mens och kan verkligen sabba humöret. När mensen kommer har det som tur är gått över.

Bildkälla

3. Du kan ha grymt sex

Tror du att du måste strunta i att ha sex eller onanera för att du har mens? Det finns ingen anledning att låta bli. Om du vill undvika blodfläckar kan det förstås vara smart att hålla sig på en handduk eller göra det i duschen.

Bildkälla

4. Du är inte gravid

Det är alltid skönt att veta för den som inte planerar att födda barn om nio månader.

Bildkälla

5. Det är okej att vara skitless på mensen

Det är inte töntigt att tycka synd om sig själv. Alldeles för många mår dåligt under mensen och det är (tyvärr) fullt normalt. Ingen har rätt att se ner på dig för det.

Bildkälla

6. Det går att söka hjälp

Om du har kraftiga smärtor eller mår riktigt kasst finns det oftast hjälp att få. Vänd dig till närmsta vårdcentral. Om du inte hinner få hjälp under denna mens kan det åtminstone göra nästa mens roligare.

Bildkälla

7. Du blir gladare, alltså på riktigt

Många upplever att det får ett friare sinne och är på bättre humör under mensens första dagar. Det är väl den bästa anledningen någonsin att vara glad!

Bildkälla

Blir du på dåligt humör under mensen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt