Träning och fitness
1 av 3
Mikael Hollsten pratar om dieter och träning.
Träning
2 av 3
Han stör sig på att folk har felaktiga uppfattningar om tränade människor.
Gladiator
3 av 3
Här är han i programmet Gladiatorerna.

Gladiatorn Prime: "Min vän togs av polisen"

Nyheter24 pratade med gladiatorn Mikael "Prime" Hollsten om dieter och fördomar som har byggts upp mot hårt tränande människor.
– Det har hänt att jag ibland inte hunnit äta så mycket under mina långa dagar som PT, säger Mikael.


Dannys vältränade kropp

På Danny Saucedos Instagram får man se ett par bröst samt ett sexpack följt av texten "I love boobs".

Danny visar stolt upp sin vältränade kropp för sina läsare.

Mikael Hollsten, även känd som gladiatorn Prime i TV4-succén Gladiatorerna är i dag aktuell som grundare för märket Aldrig Vila, han driver en träningsblogg och bor nu också i USA. 

Diskussionerna om 5:2-dieten har gått på högvarv i Sverige, men tittar man på resultat så vill man ju fråga den som vet, så – hur äter egentligen en gladiator?

Hero och Toro äter var tredje timme likt en Skalman-klocka. Jag och Pansar äter likt periodisk fasta där vi oftast hoppar över frukosten och äter enorma mål mat på kvällarna då träningen oftast är överstökat. Det är från person till person, berättar Mikael för Nyheter24. 

Bildar felaktiga sanningar

Mikael berättar att han tycker att folk snabbt snöar in, lägger ord i munnen på varandra och bildar felaktiga sanningar om att man måste äta sju gånger per dag för att kunna byga muskler och så vidare. 

– Det har hänt att jag ibland inte hunnit äta så mycket under mina långa dagar som PT. Jag drack en energidryck innan mitt träningspass och sen efter träningen så kom det ett monsterlass middag i form av 500 gram potatis och 800 gram kyckling. Det kan låta vrångt för folk men man måste känna efter själv och det fungerade för mig. 

Om du skulle ge några vardagstips till en svennebanan, vad skulle det vara?

– Haha, svenne-nyfiken-och-inte-skeptisk-med-ett-öppet-sinne-och-viljan-att-lära-sig-något-nytt kanske kan dra nytta av de här sakerna, skrattar Mikael och fortsätter:

– Byt ut alla kolhydratskällor till potatis under en månads tid. Den här switchen gjorde otroliga resultat för mig. Ät mer protein och gärna från animaliska källor. Införskaffa gärna tillskott som MCT Olja, Vitamin D, Omega 3, Magnesium och Zink.

Anklagas ofta för att använda anabola steroider

Gladiatorerna anklagas ofta för att använda olagliga preparat för att enklare kunna jobba fram sina superkroppar. Det gör Mikael besviken. 

– Jag säger som vanligt att Sverige borde fokusera på vad som är möjligt i stället för att uppfostra folk utefter vad som "inte går".

– En av gladiatorna, Baron Samedi, blev överumplad av en polis mitt på dagen och tvingades pissa i en burk för att bevisa att han var oskyldig. Jag tror inte ens det är lagligt att utsätta någon för den typ av handling. Det är som att det blivit ett brott att vara vältränad, säger Mikael. 

Träffar sjuka barn

Mikael berättar slutligen att det självklart förekommer doping och användning av anabola steroider men att Gladiatorerna testas flera gånger per år. 

– Vi testas hela tiden. Jag skulle vilja att folk fokuserar på själva träningen, livsstilen och personerna bakom gladiatorkläderna i stället. Hero, Tor, Pansar, Toro, Phoenix plus många fler reser runt i Sverige och träffar sjuka barn genom Min Stora Dag-stiftelsen. Det är alltså mycket positivt som sker som aldrig får någon uppmärksamhet men så fort någon ropar anabola steroider så trycks löpsedlarna snabbt, avslutar Mikael.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!