Det finns flera saker du aldrig ska dammsuga upp när du städar.
Det finns flera saker du aldrig ska dammsuga upp när du städar. - Foto: Hasse Holmberg & Stella Pictures

Det här ska du ALDRIG dammsuga upp – kan börja brinna

Det finns flera saker du absolut inte ska dammsuga upp när du städar. I värsta fall kan du nämligen orsaka både kortslutning och brand.


Städningen är kanske inte det allra roligaste bestyret men kanske ett nödvändigt sådant. När det kommer till hemmets bästa hjälpredare, dammsugaren, finns det ett par saker du måste känna till för att inte förkorta livslängden på den.

Det finns nämligen flera saker som absolut inte bör sugas upp i slangen och in i dammsugarpåsen då den helt enkelt inte tål det och riskerar att gå sönder.

Äckliga anledningen – därför ska du byta handduk var femte dag

Sakerna du aldrig ska dammsuga upp

Sajten Leva & bo har listat flera saker du aldrig ska dammsuga upp utan istället ta hand om på annat sätt. Anledningen är att du i bästa fall skadar dammsugarpåsen och i värsta fall orsakar en brand. 

Glas och porslin

Även om man hellre dammsuger upp krossat glas än att riskera och trampa på det så kan både dammsugarslang och påse skäras sönder. I värsta fall kan glaset leta sig in till motorn och förstöra den.

Smink

Risken med att dammsuga upp smink av olika slag är att det fastnar i dammsugarmunstycket och kan då leda till att det blir fläckar på andra ställen du dammsuger på efteråt.

Fukt

Vätska och fukt kan orsaka kortslutning i dammsugaren. Då är det bättre att helt enkelt böja sig ner och torka upp det med en trasa.

Därför måste du städa toaletten en gång i veckan – enligt städexperten

Hår och päls från djur

En större mängd hår och päls från ditt husdjur kan orsaka stora problem i dammsugaren då hårtussar kan täppa till sugförmågan helt och hållet. Har du otur kan motorn bli överhettad och gå sönder.

Byggdam och aska

Detta består av små partiklar som inte fångas upp av filtret vilket gör att det sugs rätt in i motorn vilket leder till kortslutning.

Granbarr

Granbarr är vassa och kan riskera att skära sönder dammsugarpåsen eller orsaka en brand i din dammsugare.

Livsviktiga anledningen: Därför måste du rengöra köksfläkten regelbundet

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!