Torsdag 6 Okt
Stockholm

IFK Göteborg

IFK Göteborg är en svensk idrottsförening från Göteborg som bildades den 4 oktober 1904. Föreningens fotbollsklubb för herrar huserar i Allsvenskan och är en Sveriges mest klassiska fotbollsklubbar. 

IFK Göteborg som även kallas för Blåvitt och har ett randigt hemmaställ i färgerna blått och vitt.

Under 2019 meddelade IFK Göteborg att man även kommer starta upp ett damlag, laget kommer spela i division 4 från och med 2020. 

Klubbens har ingen officiell supporterförening, men den främsta fristående supportergruppen som följer laget i vått och torrt är supporterföreningen Änglarna. 

IFK Göteborg herrar är ett av Sveriges mest framgångsrika lag med en gedigen meritlista, IFK har 18 SM-guld, 7 Svenska cupen titlar och framförallt vunnit Uefacupen 2 gånger under 80-talet.

IFK Göteborg vann sin Allsvenskan senast 2007, efter det har det gått tyngre för klubben som var nära att åka ut under Allsvenskan 2018. 

Under Allsvenskan 2019 trodde många att laget skulle åka ur högsta serien, men slutade överraskande på en sjunde plats i tabellen. 

IFK Göteborg tränas av Poya Asbaghi sedan 2017.

IFK Göteborg spelar sina hemmamatcher på Gamla Ullevi (nyöppnad 2009) som har en publikkapacitet på 18 416 personer. Bildkälla: Björn Larsson Rosvall / TT
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.