Stockholm

Irena Pozar

Journalisten och feministen Irena Pozar föddes i Sarajevo i Bosnien 1992.

Hennes karriär började på Smålandsposten 2010. Därefter har hon jobbat på både Nyheter24 och Expressen.

Som 24-åring blev hon ansvarig för sociala medier-strategier på samtliga digitala titlar på Bonnier Tidskrifter och dessutom samtidigt chefredaktör för Veckorevyn.se.

Men kometkarriären har varit allt annat än smärtfri. I oktober 2014 publicerades Irenas krönika i Nyheter24 med rubriken ""Var är kvinnorna, Zlatan Ibrahimović?" som lyfte kritik mot dokumentären om fotbollsstjärnan.

Krönikan möttes av en hel del kritik, vilket gick så pass långt att en Facebookanvändare skrev grova sexistiska hot riktade direkt till Irena, något som hon valde att polisanmäla.

Mannen dömdes i tingsrätten, men friades sen i hovrätten, vilket föranledde Irena att i början av 2017 stämma svenska staten för att de inte gör tillräckligt för att skydda journalister mot näthat.

2016 utsågs Irena Pozar till en av Sveriges mäktigaste framtida makthavare av TCO.

I januari 2017 ifrågasattes Irena när hon medverkade i Barnkanalens ungdomsprogram Random Mix, för sitt uttalande om att det är okej att skicka nakenbilder om båda parter är överens om det. Något som hon sen bemötte bland annat på Twitter, där hon finns under signaturen @irena_pozar. Du hittar också Irena på Instagram under irenapozar.

I maj 2017 gifte sig Irena Pozar med Johan Falkman.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.