Onsdag 30 Nov
Stockholm

Janne Josefsson Journalist/Programldare

Uppdrag Gransknings reporter och programledare Janne Josefsson, är född 1952 den 27 juni i Göteborg på Hisingen. Jannes familj består av fru och tre söner.

Janne är känd som granskande journalist och hade sitt genombrott 1987 med ett reportage i SVT som beskrev Göteborgs klassklyftor. Han har även uppmärksammats för reportage där han avslöjade felaktiga märkningar av datum på köttvaror hos ICA, Göteborgskravallerna och den dolda rasismen i valstugorna. Janne sommarpratar i P1 9 juli 2017.

Josefsson har fått flera utmärkelser som Stora Journalistpriset 1998 och 2002 och Guldspaden fyra gånger. Trots många priser så har Janne även fått mycket kritik för sina metoder och reportage, han har till och med dömts för programmet Uppdrag Granskning av Granskningsnämnden på grund av brist på saklighet.

63 % av svenskarna hade i en opinionsmätning år 2008 för programmet Power of 10 sagt att de inte litade på Janne Josefsson. Trots detta var han den mest uppskattade journalisten i förtroendebarometern som Medieakademin tog fram 2013 där de intervjuade fick välja en journalist som de värderar, 11% valde honom.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.