Nyheter24
Annons

Så gör du frasiga brödpinnar med vitlöksdipp

Publicerad: 4 sep. 2017, kl. 12:25

Dessafrasiga brödpinnar med vitlöksdipp är ett perfekt tilltugg somfunkar såväl till förrätten, den krämiga pastarätten eller somsnacks framför TV:n. Du fixar dem enkelt och snabbt utan en massakrusiduller. Snabbmat när den är som bäst helt enkelt!

Garneringenpå brödpinnarna går att variera i oändlighet. Testa olika frön(vallmo-, lin- eller varför inte kumminfrön?). Vill du skippa frönagår det såklart också bra! Du kan också ha på riven ost avvalfri sort.

Receptetger 16 st brödpinnar

Ingredienser(brödpinnar):

4 stsmördegsplattor

25 g smältsmör

1 msknaturella sesamfrön

1 mskhavssalt

Gör såhär:

Sätt ugnenpå 200 grader.

Skär varjesmördegsplatta i fyra remsor.

Tvinnavarje remsa till en skruvform och lägg på en plåt medbakplåtspapper.

Penslavarje brödpinne med smält smör. Garnera med sesamfrön ochhavssalt.

Gräddabrödpinnarna i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills de fått engyllenbrun färg.

Låtbrödpinnarna svalna på galler medan du förbereder vitlöksdippen.

Ingredienser(vitlöksdipp):

1 dlturkisk yoghurt

100 gnaturell färskost

1 finrivenvitlöksklyfta 

1 msktorkad mynta (kan uteslutas)

salt ochpeppar

Gör såhär:

Blanda ihopalla ingredienser i en skål precis innan du ska servera dinabrödpinnar. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Annons
Annons
Annons