Dessafrasiga brödpinnar med vitlöksdipp är ett perfekt tilltugg somfunkar såväl till förrätten, den krämiga pastarätten eller somsnacks framför TV:n. Du fixar dem enkelt och snabbt utan en massakrusiduller. Snabbmat när den är som bäst helt enkelt!
Garneringenpå brödpinnarna går att variera i oändlighet. Testa olika frön(vallmo-, lin- eller varför inte kumminfrön?). Vill du skippa frönagår det såklart också bra! Du kan också ha på riven ost avvalfri sort.
Receptetger 16 st brödpinnar
Ingredienser(brödpinnar):
4 stsmördegsplattor
25 g smältsmör
1 msknaturella sesamfrön
1 mskhavssalt
Gör såhär:
Sätt ugnenpå 200 grader.
Skär varjesmördegsplatta i fyra remsor.
Tvinnavarje remsa till en skruvform och lägg på en plåt medbakplåtspapper.
Penslavarje brödpinne med smält smör. Garnera med sesamfrön ochhavssalt.
Gräddabrödpinnarna i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills de fått engyllenbrun färg.
Låtbrödpinnarna svalna på galler medan du förbereder vitlöksdippen.
Ingredienser(vitlöksdipp):
1 dlturkisk yoghurt
100 gnaturell färskost
1 finrivenvitlöksklyfta
1 msktorkad mynta (kan uteslutas)
salt ochpeppar
Gör såhär:
Blanda ihopalla ingredienser i en skål precis innan du ska servera dinabrödpinnar. Smaka av med salt och peppar.