Biffarna är klara på ett kick med få ingredienser som du säkert redan har hemma.
Ingredienser (6 st tonfiskbiffar):
½ gul lök
½ röd paprika
1 msk olivolja
Annons
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk mild paprikakrydda
150 g tonfisk på konserv i olja (avrunnen vikt)
1 ägg
1 ¼ dl ströbröd
25 g smör
Gör såhär:
- Hacka den gula löken fint. Tärna paprikan.
- Stek den finhackade löken på medelvärme i olivolja till den blir helt mjuk. Ha sedan i tärnad paprika.
- Rör om och ha sedan i en fint riven vitlöksklyfta, salt, peppar och mild paprikakrydda.
- Häll över lök- och paprikasteket i en skål och blanda ihop med tonfisk, ägg och ströbröd till en formbar massa. Forma till 6 stycken lika stora biffar.
- Stek biffarna i smöret på högsta värmen, 3-4 minuter på varje sida.