Toppa med lite rostad lök för härlig crisp och din smakupplevelse är komplett. Korv med bröd-muffins gör den klassiska korv med bröd-upplevelsen lite mindre kladdig.
Ingredienser (12 stycken):
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 dl filmjölk
2 dl neutral olja (jag använde rapsolja)
2 ägg
8 stycken korvar av valfri sort
3 msk ketchup
1,5 msk senap
ev. lite peppar
rostad lök till garnering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
3. Ha sedan i filmjölk, neutral olja och ägg. Vispa till en jämn smet.
4. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem.
5. Skiva korven och blanda ihop med ketchup, senap och eventuellt lite peppar tills alla korvskivor är täckta.
6. Gör en liten urgröpning i mitten på varje muffins och fyll med korvskivor. Garnera med rostad lök.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Smeten går att förbereda natten före och förvaras i en inplastad bunke i kylskåpet.