Gör en trendig risbowl med kokt broccoli och söt sesamkyckling.
Ingredienser:
1 dl brunt farinsocker strö
1 msk maizena
1 dl kinesisk soya
Annons
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk malen ingefära
1 fint riven vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
600 g tärnad kycklingbröstfilé
Annons
Salt & peppar
1 msk sesamfrön
ris av valfri sort och kokt broccoli till servering
Gör såhär:
- Blanda farinsocker, maizena, soya, äppelcidervinäger, ingefära, och fint riven vitlöksklyfta i en skål. Ställ åt sidan.
- Krydda den tärnade kycklingen med salt och peppar och stek den i sesamoljan på medelhög värme i några minuter tills den börjat få lite yta.
- Häll sedan över soyablandningen i stekpannan. Fortsätt steka under omrörning. När kycklingen är helt genomstekt garnerar du med sesamfröna.
- Servera tillsammans med kokt broccoli och ris.