Nyheter24
Annons

Så gör du veganska marängkakor med choklad

Publicerad: 30 okt. 2017, kl. 11:07
Uppdaterad: 7 nov. 2017, kl. 15:05

De ser inte mycket ut för världen men smakar himmelskt med sin seghet och frasighet på samma gång.

Receptet ger 12 kakor.

Ingredienser:

1,5 dl kikärtsspad

1 tsk citronsaft

2,5 dl strösocker

100 g smält vegansk choklad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Häll kikärtsspadet genom en finmaskig sil för att bli av med eventuella bitar av kikärtor.
  • Vispa spadet med elvisp till ett riktigt vit fluff. Som vanlig maräng ska du kunna vända skålen upp och ner utan att få marängen på dig när den är klar. 
  • Ha sedan i citronsaft och strösocker. Vispa till ett ordentligt fluff.
  • Till sist vänder du försiktigt ner smält choklad (se bara till så att den hinner svalna).
  • Klicka ut marängsmeten på en plåt, ordentligt med mellanrum och grädda i mitten av ugnen i ca 2 timmar.
  • Ta ut och låt svalna helt innan servering.

Kommentarer

Annons
Annons
Annons