De ser inte mycket ut för världen men smakar himmelskt med sin seghet och frasighet på samma gång.
Receptet ger 12 kakor.
Ingredienser:
1,5 dl kikärtsspad
1 tsk citronsaft
2,5 dl strösocker
100 g smält vegansk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Häll kikärtsspadet genom en finmaskig sil för att bli av med eventuella bitar av kikärtor.
- Vispa spadet med elvisp till ett riktigt vit fluff. Som vanlig maräng ska du kunna vända skålen upp och ner utan att få marängen på dig när den är klar.
- Ha sedan i citronsaft och strösocker. Vispa till ett ordentligt fluff.
- Till sist vänder du försiktigt ner smält choklad (se bara till så att den hinner svalna).
- Klicka ut marängsmeten på en plåt, ordentligt med mellanrum och grädda i mitten av ugnen i ca 2 timmar.
- Ta ut och låt svalna helt innan servering.