Nyheter24
Annons

Så gör du vegansk sallad med ugnsrostad sötsur blomkål

Publicerad: 3 nov. 2017, kl. 09:54

Mättande sallad med härlig ugnsrostad blomkål med sötsur smak som passar alla då den även är vegansk.

Ämne:

Recept

Skippa kycklingen och ersätt med riktigt goda och krispiga ugnsrostade blomkålsbitar med sötsur smak. Ett perfekt tillbehör till dina favoritgrönsaker i en sallad.

Ingredienser:

1 halvt blomkålshuvud

2 msk agavesirap 

2 msk sirachasås 

Annons

2 msk olivolja

Peppar

1 msk soya

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela upp blomkålen i buketter. Skölj noga och torka av med hushållspapper.
  • Lägg blomkålen i en skål och blanda ihop ordentligt med resten av ingredienserna.
  • Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg blomkålsbitarna med ordentligt med mellanrum på plåten.
  • Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kan serveras på en sallad varm som kall.

Kommentarer

Annons
Annons
Annons