En riktigt god och mustig kycklingcurry gryta som på restaurang som du svänger ihop på ett kick. Mättande måltid med mycket smak!
Ingredienser:
2 msk matolja
1 finhackad gul lök
1 finhackad purjolök
Annons
900 g tärnad kycklingbröstfilé
Salt & peppar
2 msk curry pulver
400 ml kokosmjölk
1 dl mango chutney
Annons
1 tärning grönsaksbuljong
150 g skivade vattenkastanjer
1 tärnad paprika
1 skivad morot
Jasminris och rostade salta cashewnötter till servering
Gör så här:
- Stek gul lök och purjolök mjuka i oljan på medelvärme.
- Höj värmen och ha i kycklingen. Rör om tills den fått lite färg.
- Tillsätt kryddor och rör om tills kycklingen är helt gul.
- Ha sedan i kokosmjölk, mango chutney och grönsaksbuljong. Rör om och låt sjuda innan du har i grönsakerna.
- Låt hela grytan sjuda under lock ca 20 minuter innan servering.