Recepter ger 6 stycken kebabhamburgare.
Ingredienser:
500 g nötfärs
4 msk finhackad persilja
1 finhackad rödlök
Annons
1 finhackad vitlök
1 ägg
Salt & peppar
0,5 tsk kardemumma
1 krm vitpeppar
Annons
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk spiskummin
1 krm kanel
Matolja att steka burgarna i
Annons
Hamburgerbröd
Isbergssallad
Kebabsås
Hamburgerost
Skivad tomat
Gör så här:
- Blanda köttfärs, persilja, rödlök, vitlök, ägg, salt, peppar, kardemumma, vitpeppar, gurkmeja, ingefära, spiskummin och kanel i en skål. Forma till 6 stycken burgare, gärna så tunna som möjligt.
- Stek burgarna i matolja på hög värme (ca 3-4 minuter på varje sida) och servera i hamburgerbröd tillsammans med isbergssallad, kebabsås, hamburgerost och skivad tomat.