Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Över 700 000 följde Nyheter24:s bevakning av EU-valet

Maktkamp24 gör succé.
1 av 3

Maktkamp24 gör succé.

Faksimil

Henrik Eriksson, chefredaktör.
2 av 3

Henrik Eriksson, chefredaktör.

Viktor Adolfsson, nyhetschef och ansvarig för Maktkamp24.
3 av 3

Viktor Adolfsson, nyhetschef och ansvarig för Maktkamp24.

Maktkamp24 | 27/05/2014 11:59

EU-valet tycks ha engagerat mer än någonsin. Maktkamp24 hade 700 000 unika besökare under söndagen och måndagen.

Från att vallokalsundersökningen trillade in till att reaktionerna på valresultatet spreds under måndagen var det över 700 000 unika besökare som gick in på Nyheter24:s valsajt Maktkamp24.

"Har under en längre tid granskat högerextrema partier"

Det var flera olika artiklar som bidrog till rekordsiffran – bland annat listan "16 vidriga åsikter som Europa röstade på och du borde känna till" som fortfarande läses av tusentals just nu.

– Nyheter24 visar återigen att vi är bäst på engagerande nyheter. Vi har i under en längre tid granskat högerextrema partier och organisationer i Sverige men också Europa. Det är därför oerhört kul och viktigt för oss att det är just denna bevakning som får kredd och spridning i sociala medier. Den behövs mer än någonsin, säger Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson.

"Många skulle tjäna att titta på hur vi arbetar"

Bland de mest lästa och delade texterna återfinns även debattartikeln där Miljöpartiets Gustav Fridolin kräver svar från Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Nyhetschefen Viktor Adolfssons krönika "En av de mörkaste dagarna i Europa sedan andra världskriget" lästes och delades också i stora nummer.

– Vår styrka är att vi vet vad vår målgrupp vill ha och när de vill ha det. Jag tror att många andra nyhetssajter i dag skulle tjäna på att titta på hur Nyheter24 arbetar, säger Henrik Eriksson.