Henrik Eriksson, chefredaktör.
1 av 2
Henrik Eriksson, chefredaktör.
Viktor Adolfsson, nyhetschef och ansvarig för Maktkamp24.
2 av 2
Viktor Adolfsson, nyhetschef och ansvarig för Maktkamp24.

Över 700 000 följde Nyheter24:s bevakning av EU-valet

EU-valet tycks ha engagerat mer än någonsin. Maktkamp24 hade 700 000 unika besökare under söndagen och måndagen.


Från att vallokalsundersökningen trillade in till att reaktionerna på valresultatet spreds under måndagen var det över 700 000 unika besökare som gick in på Nyheter24:s valsajt Maktkamp24.

"Har under en längre tid granskat högerextrema partier"

Det var flera olika artiklar som bidrog till rekordsiffran – bland annat listan "16 vidriga åsikter som Europa röstade på och du borde känna till" som fortfarande läses av tusentals just nu.

– Nyheter24 visar återigen att vi är bäst på engagerande nyheter. Vi har i under en längre tid granskat högerextrema partier och organisationer i Sverige men också Europa. Det är därför oerhört kul och viktigt för oss att det är just denna bevakning som får kredd och spridning i sociala medier. Den behövs mer än någonsin, säger Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson.

"Många skulle tjäna att titta på hur vi arbetar"

Bland de mest lästa och delade texterna återfinns även debattartikeln där Miljöpartiets Gustav Fridolin kräver svar från Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Nyhetschefen Viktor Adolfssons krönika "En av de mörkaste dagarna i Europa sedan andra världskriget" lästes och delades också i stora nummer.

– Vår styrka är att vi vet vad vår målgrupp vill ha och när de vill ha det. Jag tror att många andra nyhetssajter i dag skulle tjäna på att titta på hur Nyheter24 arbetar, säger Henrik Eriksson.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.