Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf har slösat svenska folkets tid

- 22/11/2018, 11:11
Annie Lööf. Karl Anders Lindahl är inklippt ovanför och ser arg ut.

Karl Anders Lindahl sågar Annie Lööf

Jessica Gow/TT/Nyheter24

Karl Anders Lindahl har tröttnat på hur lite som händer i regeringsfrågan. Den senaste sonderingsrundan var ett respektlöst slöseri med tid och pengar, menar Lindahl.

Idag var det dags för Annie Lööf att möta talmannen och pressen för att redovisa vad hon uträttat under sitt sonderingsuppdrag. Eller rättare sagt – vad hon inte uträttat. 

Den som förväntade sig snabba konkreta svar på regeirngsfrågan, eller åtminstone en redovisning av framsteg, blev nog hemskt besviken. 

Stora delar av pressträffen liknade snarare ett valmöte där Annie Lööf redogjorde för de frågor och problem som är viktiga för Centerpartiet. 

När Lööf väl kom ner till pudelns kärna visade det sig att ingenting hänt. Annie Lööfs tre statsministerkandidater – antingen Kristersson, S+M eller henne själv – utan att prata med Sverigedemokraterna, är lika omöjliga som de var för en månad sen. Och efter valet. Och för ett halvår sen. 

Nu så här i efterhand är Annie Lööfs sonderingsuppdrag fullständigt obegripligt. Lööf kan inte bli statsminister. Hon kan inte övertyga M att rösta på S eller tvärtom. 

Allt detta har vi vetat om i flera månader. Alla har förstått detta. Varför verkar det som att Annie Lööf inte förstått det? Eller har hon förstått men använder sonderingsrundan till ett djupare politiskt spel? Båda alternativen är anmärkningsvärda. 

Detta är inget annat än ett respektlöst slöseri med svenska folkets tid och pengar. Jag börjar faktiskt tröttna på att partiledarna upprepar samma mantran och floskler vecka efter vecka utan att begripa att de låter som en trasig skiva.

Det är bara att förbereda sig på nyval – det här kan inte partiledarna lösa.

Håller du med Lindahl?