Stockholm

Här är "skämtet" där Hamrén och Sundhage poserar med SDU

Sveriges förbundskapten i fotboll, Erik Hamrén, säger till Nyheter24 att han "alltid ställer upp på bild".
Sveriges förbundskapten i fotboll, Erik Hamrén, säger till Nyheter24 att han "alltid ställer upp på bild". Foto: BERTIL ERICSON

William Hahne från Sverigedemokratisk ungdom twittrade på onsdagen ut en bild där Pia Sundhage och Erik Hamrén ses posera med SDU:s lag i Almedalscupen.


Läs mer

ALMEDALEN. "Erik Hamrén och Pia Sundhage har lett SDU till obesegrade gruppsegrare i Almedalscupen. Nu semifinal! HEJA SDU!"

Så twittrade William Hahne från Sverigedemokraternas ungdomsförbund på onsdagen.

En bild som snabbt orsakade ramaskri på Twitter.

Men det hela visade sig vara "ett skämt". När Nyheter24 når William Hahne säger han:

 Alla som är normalt funtade förstår att det var med glimten i ögat, men de har självklart inte coachat oss. 

Visste de om att de stod och tog kort med SDU?

– Ja, det står ju överallt på våra tröjor och så. Men de önskade oss lycka till.

Hahne tycker att det var "en kul kupp" som blev lyckad.

– Haha, ja, men alla förstår ju att det var med glimten i ögat och att Hamrén inte skulle coacha SDU i fotboll. Det vore rätt osannolikt. Jag tror att 99 procent av alla människor förstår det.

Hamrén: "Jag tittar inte på vad folk har för värderingar och åsikter"

När Nyheter24 ringer upp Sveriges förbundskapten Erik Hamrén menar han att han "alltid ställer upp på bild när folk frågar":

– Vi blev stoppade med en förfrågan om bild, och jag personligen ställer alltid upp när folk frågar. Jag tittar inte på vad folk som vill ta kort har för värderingar och åsikter. Vi tar bilder med massvis av människor, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– De har väl fått den uppmärksamheten de vill ha nu då eftersom ni ringer. Det är ju tråkigt när man ställer upp att de får det att framstå som det. Det tycker man ju aldrig om, det är inte ärligt. 

SvFF tar avstånd

Niklas Bodell, presschef för herrlandslaget menar att Sverigedemokraterna står långt ifrån de värderingar som SvFF står för.

– Vi skiljer oss på en rad olika sätt. Svensk fotboll är välkomnande, står för gemenskap och integration – något som SD inte står för, säger han till Nyheter24.

Nyheter24 har sökt Pia Sundhage.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.