Tisdag 26 Okt
Stockholm

"Om man är trygg i sina åsikter skadar det ingen att prata med nazister"

Tobias Wahlqvist och Kristoffer Appelquist intervjuas av Viktor Adolfsson.
Tobias Wahlqvist och Kristoffer Appelquist intervjuas av Viktor Adolfsson. Foto: Faksimil

Nyheter24 träffade Kristoffer Appelquist och Tobias Wahlqvist från podden "Synfält framåt". I intervjun berättar de bland annat varför de valde att intervjua Svenskarnas partis ledare Stefan Jacobsson. Se klippet här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ALMEDALEN. Med podcasten "Synfält framåt" vill komikern Kristoffer Appelquist tillsammans med kollegan Tobias Wahlqvist få fler att veta vilka personer de faktiskt röstar på.

I Almedalen har de spelat in många längre intervjuer, bland annat har de träffat partiledaren för nazistiska Svenskarnas parti, Stefan Jacobsson.

– Han är ju en nazistpolitiker, det är hans speciella grej. Det är hans "usp", att han vill invadera Polen, säger Appelquist i intervjun med Nyheter24.

"Om man är trygg i sina åsikter skadar det ingen"

De menar att det är rätt att låta även nazister komma till tals i podden, då de är övertygade om att idéer måste få "tävla" för att visa vem som har rätt.

– Om man är trygg i sina åsikter skadar det ingen tror jag. Om man däremot tror att han har något att komma med ska man nog inte ta diskussionen, säger Wahlqvist.

I intervjun berättar Appelquist bland annat varför det inte finns med ett enda skämt i podden.

Se hela intervjun ovan.

----

Läs mer om "Synfält framåt" och lyssna på tidigare avsnitt på poddens hemsida. På måndagen släpps ett specialavsnitt om Almedalsveckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela