Företaget: Rösta rätt, annars avskedas 25 personer

Sabis AB har ett tydligt meddelande till sina anställda om vad de ska rösta på: Om de rödgröna vinner så kommer 25 personer avskedas.


Restaurangmomsen

2012 sänkte regeringen restaurangmomsen från 25% till 12%. Enligt branschorganisationen Visita har reformen skapat upp mot 10 000 jobb. Enligt Konjukturinstitutet är siffran snarare 4000. Kritikerna menar att reformen är dyr och verkningslös medan förespråkarna menar att reformen har hjälpt de som står längst från arbetsmarknaden att få anställning. Socialdemokraterna vill höja momsen.

Företaget Sabis AB, som driver restauranger och caféer, har på sin interna personalsida på Facebook postat ett meddelande om vad som kommer hända vid rödgrön valseger. Ett meddelande skrivet av vice VD:n Madeleine Brehmer.

"För Sabis del innebär det att vi kommer att behöva säga upp minst 25 personer", skrev Brehmer. 

– Vi har inte hotat någon, vi säger bara vad som kommer hända. Det är inte konstigare att vi i servicenäringen är emot höjd moms än att folk i boskapsnäringen är emot varg. Vi beskriver bara hur detta kommer att påverka vårt företag, säger Brehmer till Nyheter24

Men Madeleine riktar även kritik mot personen som hon tror har hört av sig till media.

"Hon har en dold agenda"

– Jag vet precis vem som har tipsat, hon är avskedad från företaget, så du kan ju räkna ut själv varför hon hör av sig till dig. Hon har en dold agenda mot det företag jag driver, säger Madeleine Brehmer.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska företag försöka påverka hur de anställda ska rösta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.