Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gustav Fridolin: Byxorna sprack framför Utbildningsdepartementet

- 18/04/2018, 19:42 -

Gustav Fridolin delar nu med sig av den pinsamma byxincidenten som ägde rum på Utrikesdepartementet och förklarar varför han skulle välja Jimmie Åkesson som ny partiledare för Miljöpartiet.

Varje vecka släpper Margaux Dietz ett nytt avsnitt av programmet Partitempen på Youtube. Och för varje ny vecka besöks Margaux av en politiker från ett parti som intervjuas och får svara på olika frågor. 

Här kan du läsa om hur Annie Lööf skuldbelades för att hon var föräldrarledig

I det femte avsnittet gäster Gustav Fridolin där han bland annat berättar vilken person från någon av de andra partierna han skulle välja som miljöpartiets partiledare, om han var tvungen. 

– Jag skulle ju väldigt gärna vilja att Jimmie bytte åsikter. För det skulle väl ingå i kittet? Om det får en enda Sverigedemokrat att byta åsikt så kan jag plocka vem som helst, svarade Gustav.  

Gustav Fridolin och Margaux Dietz
Gustav Fridolin och Margaux Dietz. Bildkälla: Youtube

Marguax frågade sedan om Gustavs pinsammaste minne från politiken.

– Jag höll dragning om budgeten för medarbetarna på utrikesdepartementet. Och efteråt så smyger min kollega fram till mig och ska påpeka det att mina byxor verkar ha spruckit precis innan jag gick upp på scen, säger Fridolin. 

Margaux och Gustav pratade även om hur köttindustrin påverkar miljön och Gustav gav lite tips på hur man kan tänka för att bidra till att minska sin konsumtion. 

– Man kan helt enkelt börja äta mindre (kött). Det jag började med var att sluta äta kött som jag inte hade någon aning om vart det kom ifrån och (sluta äta) kött som jag faktiskt inte tyckte var så gott, säger Gustav. 

 Se mer i klippet från programmet i spelaren ovan 

Se även: Gustav Fridolin om sin gudstro: ”En ganska privat sak för mig”

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.