Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rekordnivåer – men nu sänks bensinpriset

- 29/05/2018, 10:24

Nyligen rapporterades det om nya rekordnivåer för bensinpriserna. Men nu går priset ner ganska rejält.

Den senaste tiden har bensinpriset varit en riktigt stor snackis. Nyligen höjdes priset till en bra bit över mardrömsgränsen 16 kronor/litern, och många befarade att priserna skulle gå upp ännu mer lagom till sommaren. 

Men nu kanske en vändning är i sikte. Idag sänker nämligen de stora bensinkedjorna priset med 20 öre, vilket gör att den 95-oktaniga bensinen droppar ner under 16-kronorsstrecket igen. 

Men bensinen är fortfarande historiskt dyr. Den 98-oktaniga bensinen kostar 16,56 kronor för en liter, den 95-oktaniga kostar 15,96. 

Anledningen till att priset är så högt just nu har dels med råoljepriset att göra – men det är inte hela förklaringen. En av de största oljekartellerna, Opec, har sänkt sin produktion just för att pressa upp priserna. Även de kyliga relationerna mellan Iran och USA skapar osäkerhet på marknaden. 

Så, för säkerhets skull kanske det är en bra idé att fylla tanken nu i dagarna. 

Borde bensinpriset sänkas ännu mer?