Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gustav Fridolin avgår som språkrör för Miljöpartiet

Maktkamp24 | 24/10/2018 13:10

Gustav Fridolin meddelade under onsdagen att han inte kommer att ställa upp för omval som språkrör för Miljöpartiet.

Det är i en text på Aftonbladet Debatt som Gustav Fridolin, 35, meddelar att han inte kommer att ställa upp för till språkrör omval i maj. Detta innebär att han kommer att lämna posten i förtid. Miljöpartiet har som princip att bara låta språkrör sitta i max nio år, vilket innebär att Fridolin hade kunnat sitta kvar till 2020.

”I maj kommer jag lämna över till ett nytt språkrör. Det meddelade jag Miljöpartiets valberedning redan i vintras. Jag hoppas få lite mer tid att vara den pappa och man jag vill.” skriver han hos Aftonbladet.

Under sin tid som språkrör har Gustav Fridolin varit utbildningsminister, och var med att för första gången ta med Miljöpartiet in i en regering. 

"Det har inte alltid varit enkelt. Det hade varit lättare att ge upp. Jag vet en del som hade blivit glada då. Men finns det två Sverige, vill jag inte leva i deras.

Hatarna kan bara ta det utrymme vi inte tar. Klyftorna bara bli så stora som vi låter dem. Klimatet blir bara ett hot om vi fortsätter göra ingenting" fortsätter Fridolin.

Vad han ska göra nu, utöver den viktiga uppgiften som pappa, återstår att se. Men Fridolin, som är utbildad folkhögskolelärare, avslutar texten med att skriva att han "längtar efter att undervisa igen". 

Är det rätt att Fridolin avgår?