Extremistskandalen i SSU växer

- 31/10/2018, 08:09 -

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU är i kris. Flera märkliga uttalanden uppmärksammas. Nu pekar allt på att även S kände till kaoset.

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU skakas just nu av rejäla skandaler inom lokalförbundet i Skåne, där företrädare uttryckt sig på ett väldigt starkt sätt gällande islam och homosexualitet. 

Bland annat ska företrädare på en SSU-kongress i Skåne 2017 sagt att homosexuella har "smutsigt blod", och att homosexuella därför inte ska få donera blod, skriver Kvällsposten.

En annan företrädare för SSU, Rizwan Elahi, som tidigare var ordförande för SSU Skåne, och som också stod på riksdagslistan i årets val, ska ha gjort uppmärksammade uttalanden i en tv-sändning.

– Islam är universalbotemedlet för mänsklighetens alla lidanden, sjukdomar och problem som existerar idag, ska han ha sagt i sändningen, enligt Kvällsposten. 

Ledningen ska ha känt till extremismen

Enligt KP ska även Socialdemokraterna känt till kaoset i SSU Skåne. 

– Är det så att medlemmar gått över gränsen så ska det få tydliga och kraftfulla konsekvenser, säger SSU:s ordförande Philip Botström till Kvällsposten. Till TT säger SSU-basen att han har meddelat vissa personer att de omedelbart ska lämna sina uppdrag. 

Botström har också menat att han själv inte var med på mötet där åsikterna om "smutsligt blod" uttrycktes – dock menar flera medlemmar att det är en lögn och att Botström visst var med men valde att inte ingripa, skriver Kvällsposten.

Borde Philip Botström avgå?