Annie Lööf ser sammanbiten ut
Centerpartiets Annie Lööf är besviken. - Foto: Claudio Bresciani

Hårda slaget för Annie Lööf: "Jag beklagar..."

Annie Lööf blir inte statsminister. Alliansen är nere för räkning. Men Centerns partiledare tror fortfarande på en Allians-regering.


Det är en tung dag för Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Idag meddelade talmannen att han kommer föreslå Ulf Kristersson för en statsministeromröstning i riksdagen. Lööf kommer alltså inte få i uppdrag att sondera. 

En stor anledning till att Centerpartiet inte får chans att bilda regering är enligt talmannen att Kristdemokraterna och Moderaterna motsatt sig det. Med andra ord är Alliansen så gott som historia. 

På Instagram skriver Lööf om besvikelsen: 

”Jag och Centerpartiet beklagar att jag inte fått möjligheten att sondera, eftersom det innebär att möjligheterna att få till stånd en alliansregering inte undersökts på djupet.”

Men några riktiga lösningar på en regeringskris verkar Lööf inte ha. Snarare upprepar hon bara det mantra hon har sagt gång på gång sen valdagen, trots att det varit klart i snart två månader att det inte är möjligt. 

”Centerpartiet vill istället fortsatt söka blocköverskridande lösningar som omfattar hela Alliansen”, skriver Lööf på Instagram. 

I helgen gjorde en av partiledarna succé – som halloweenmask! Läs mer om det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du Annie Lööf borde bli statsminister?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.