Lördag 25 Sep
Stockholm

Hårda slaget för Annie Lööf: "Jag beklagar..."

Annie Lööf ser sammanbiten ut
Centerpartiets Annie Lööf är besviken. Foto: Claudio Bresciani

Annie Lööf blir inte statsminister. Alliansen är nere för räkning. Men Centerns partiledare tror fortfarande på en Allians-regering.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är en tung dag för Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Idag meddelade talmannen att han kommer föreslå Ulf Kristersson för en statsministeromröstning i riksdagen. Lööf kommer alltså inte få i uppdrag att sondera. 

En stor anledning till att Centerpartiet inte får chans att bilda regering är enligt talmannen att Kristdemokraterna och Moderaterna motsatt sig det. Med andra ord är Alliansen så gott som historia. 

På Instagram skriver Lööf om besvikelsen: 

”Jag och Centerpartiet beklagar att jag inte fått möjligheten att sondera, eftersom det innebär att möjligheterna att få till stånd en alliansregering inte undersökts på djupet.”

Men några riktiga lösningar på en regeringskris verkar Lööf inte ha. Snarare upprepar hon bara det mantra hon har sagt gång på gång sen valdagen, trots att det varit klart i snart två månader att det inte är möjligt. 

”Centerpartiet vill istället fortsatt söka blocköverskridande lösningar som omfattar hela Alliansen”, skriver Lööf på Instagram. 

I helgen gjorde en av partiledarna succé – som halloweenmask! Läs mer om det här!

Tycker du Annie Lööf borde bli statsminister?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela