Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hårda slaget för Annie Lööf: "Jag beklagar..."

Maktkamp24 | 05/11/2018 12:10

Annie Lööf blir inte statsminister. Alliansen är nere för räkning. Men Centerns partiledare tror fortfarande på en Allians-regering.

Det är en tung dag för Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Idag meddelade talmannen att han kommer föreslå Ulf Kristersson för en statsministeromröstning i riksdagen. Lööf kommer alltså inte få i uppdrag att sondera. 

En stor anledning till att Centerpartiet inte får chans att bilda regering är enligt talmannen att Kristdemokraterna och Moderaterna motsatt sig det. Med andra ord är Alliansen så gott som historia. 

På Instagram skriver Lööf om besvikelsen: 

”Jag och Centerpartiet beklagar att jag inte fått möjligheten att sondera, eftersom det innebär att möjligheterna att få till stånd en alliansregering inte undersökts på djupet.”

Men några riktiga lösningar på en regeringskris verkar Lööf inte ha. Snarare upprepar hon bara det mantra hon har sagt gång på gång sen valdagen, trots att det varit klart i snart två månader att det inte är möjligt. 

”Centerpartiet vill istället fortsatt söka blocköverskridande lösningar som omfattar hela Alliansen”, skriver Lööf på Instagram. 

I helgen gjorde en av partiledarna succé – som halloweenmask! Läs mer om det här!

Tycker du Annie Lööf borde bli statsminister?